Hirdetés
Archivum

VB 2014: Franciaország könnyedén érvényesítette fölényét Brazília ellen:

:

Hirdetés

Franciaország is ott van a törökországi Világbajnokság negyeddöntõjében, miután a keresztjáték során 61-48-ra verték Brazíliát. A négy közé jutásért megismétlõdik a londoni olimpia fináléjának párosítása, miután a gallok ellenfele az Egyesült Államok lesz.

A pontszegény elsõ negyedben a két csapat fej-fej mellett haladt. 10 perc után végül 12-10-re vezettek a franciák. A fordulatot a második szakasz hozta el, ahol a védekezésben és támadásban egyaránt szétesõ brazil csapat ellen egy 10-2-es sorozatot mutattak be a gallok. A félidõben így már 26-15-re mentek.

A harmadik negyed eleje kiegyenlítettebb játékot hozott. A dél-amerikai gárda rendezte sorait és sokáig 10 pont környékén tartotta hátrányát. A franciák azonban a játékrész utolsó két percét 6-1-re nyerték és 30 perc után 15 pontos elõnyben voltak.

A záró szakaszban a brazilok 52-41-re felzárkóztak, de egy francia idõkérés után ismét nõtt a különbség és megérdemelt gyõzelmet arattak Celine Dumercék. A franciáknál Gruda jutott 17 egységig.

Eredmény
Franciaország – Brazília 61-48

Hirdetés