Hirdetés
Archivum

VB 2014: Lezárult a csoportkör:

:

Hirdetés

Kedden este lezárult a csoportkör a nõi kosárlabda világbajnokságon. Törökország és az Egyesült Államok mellett Spanyolország és Ausztrália jutott egyenes ágon a legjobb nyolc közé.

Az A-csoportban az elsõ helyért a két veretlen Spanyolország és Csehország mérkõzött. A találkozó minden tekintetben elmaradt a várakozásoktól és végül 67-43-as spanyol siker született. A csehek az elsõ percekben kisebb elõnyre tettek szert, miután azonban a spanyolok rendezték a védekezésüket, teljesen szétesett a támadójátékuk. A félidõben már 34-21 állt az eredményjelzõn. A kiegyenlítettebb harmadik negyed után a spanyolok megduplázták az elõnyüket. Lyttle 17, Cruz 12 pontot szerzett.

A négyes másik mérkõzésén – a nyeretlenek csatájában – Brazília 79-56-ra verte Japánt és ezzel megszerezte a harmadik helyet. A két csapat között már az elsõ negyedben kétszámjegyû differencia alakult ki. Patricia Teixeira 27 ponttal lett a legeredményesebb.

Eredmények
Brazília – Japán 79-56
Spanyolország – Csehország 67-43

A B-csoportban Franciaország 63-59-re verte Kanadát és ezzel Törökország mögött megszerezte a második helyet. A juharlevelesek ugyanolyan jól tartották magukat, mint vasárnap a hazaiak ellen. A záró szakaszban azonban egy 6-0-s francia roham eldöntötte a gyõztes kilétét. Kanada a hajrában még két pontra felzárkózott, de gyõzelmi esélyei nem voltak. A csoport másik meccse nem bírt téttel, de Törökország Birsel Vardarli és Nevriye Yilmaz pihentetése mellett is 54-44-re verte Mozambikot.

Eredmények
Mozambik – Törökország 54-64
Franciaország – Kanada 63-59

A C-csoportban szintén rendeztek egy kisebb „döntõt” a veretlenek között. Ausztrália azonban nagyon könnyedén 87-45-re kiütötte Fehéroroszországot. A két csapat között már az elsõ negyedben kétszámjegyû különbség alakult ki. A gyõztes csapatból Rachel Jarry jutott 19 pontig. A négyes másik meccsén Kuba 73-57-re verte Dél-Koreát és ezzel a csoport harmadik helyezettjeként lépett tovább.

Eredmények
Ausztrália – Fehéroroszország 87-45
Dél-Korea – Kuba 57-73

A D-csoportban a szerbek Jelena Milovanovic triplájával 65-63-as gyõzelmet arattak Kína ellen. A két csapat szinte végig fej-fej mellett haladt. Milovanovic triplája két és fél perccel a lefújás elõtt érkezett, ezt követõen többször támadhatott az egyenlítésért vagy egy triplával a vezetésért Kína, de kimaradtak a lehetõségeik. Több pont nem született, így az Egyesült Államok mögött Szerbia lépett tovább második és Kína a harmadik helyen. A szerbek legeredményesebbje a Gyõr leendõ irányítója Tamara Radocaj volt 19 ponttal. A négyes másik összecsapásának nem volt tétje, végül az Egyesült Államok 119-44-re verte Angolát.

Eredmények
Szerbia – Kína 65-63
USA – Angola 119-44

A legjobb nyolc közé jutásért a következõ párosítások lesznek október 1-én, szerdán:
Ankara: Csehország – Kanada (15:15); Franciaország – Brazília (18:00)
Isztambul: Fehéroroszország – Kína (18:00); Szerbia – Kuba (20:30)

Hirdetés