Hirdetés
Magyarország

A VBW CEKK Cegléd vendége lesz az UNI-Győr-MÉLY-ÚT:

:

Fotó: Krizsán Csaba / gyorikosar.hu

Hirdetés

Hétfőn 18 órától Albertirsán a VBW CEKK Cegléd vendége lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. Iványi Dalmát, az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzőjét kérdeztük az utolsó Európa Kupa mérkőzés tapasztalatairól és a várakozásairól.

December 6., hétfő
18:00 VBW CEKK Cegléd – UNI Győr MÉLY-ÚT
Albertirsa, Újcsarnok
Játékvezetők: Nagy Viktor, Söjtöry Tamás Ferenc, Sörlei Attila (Farkas János)

Szerdán az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 73-69-re múlta felül a Sepsi-SIC gárdáját az Európa Kupa 6. fordulójában. Ugyan reális továbbjutási esélyek nem mutatkoztak, de a győzelem és a mutatott játék rendkívül fontos volt a győrieknek.

“Jó mérkőzés volt.” – kezdte visszatekintését Iványi Dalma. “Azt tudtuk, hogy minimális, csak matematikai az esély a továbbjutásra. Szerettünk volna egy jó mérkőzést játszani, hogy jó szájízzel búcsúzzunk az Európa Kupától. Azért is törekedtünk jó teljesítményt nyújtani, hogy a ritmusunk, ami elkezdődött a PEAC elleni győzelem alkalmával, folytatódjon. Ez teljesült, a lányok szépen játszottak. Nagy részében a mérkőzésnek jó ritmussal, fegyelmezetten végrehajtották a megbeszélteket. Ezért is nagyon örülök ennek.”

Iványi Dalmát arról is kérdeztük, hogy a kilábalás a hullámvölgyből tartósnak tekinthető-e, illetve érződik a hangulaton az elmúlt időszak jobb teljesítménye.

“Bízom benne. A lányok is megérezték, hogy ezzel a kemény edzésmunkával, odafigyeléssel, koncentrálással lehet előre lépni, fejlődni. Azóta is azt látom, hogy szépen dolgozunk. Folytatjuk ezt az utat és remélem, hogy a naptári évből hátralévő három bajnoki mérkőzésen tartjuk ezt a javuló tendenciát és jó teljesítménnyel megnyerjük mindhármat. Ez a célunk.” – tette hozzá a győriek szakvezetője.

Fotó: Krizsán Csaba / gyorikosar.hu

Lezárult az Európa Kupa, ahol két győzelemmel és 4 vereséggel fejezte be idei szereplését a Győr.

“Voltak nehézségeink, ez nyomta rá a bélyegét az Európa Kupa szereplésünkre.” – értékelt Iványi Dalma. “A két ukrán meccset kivéve, amikor nem sok minden sikerült és nagy arányú vereségek lettek, a másik négy mérkőzés jó volt. Két szoros vereséget szenvedtünk idegenben. Úgy gondolom éppen ezt tudjuk tanulni ebből a hat meccsből, különösen a két szoros vereségből, hogy egy-egy hibának, dekoncenráltságnak milyen következményei vannak. Törökországban és a Sepsiszentgyörgy otthonában is közel álltunk a győzelemhez. Egy-két buta hiba miatt nem sikerült és ha ezt elkerüljük, akkor most egészen másról beszélgetnénk. Ezt tudjuk magunkkal vinni, hogy azon a szinten ahol mi szeretnénk játszani a nemzetközi porondon és a bajnokságban, nem férnek bele ilyen gyermeteg hibák. Maximálisan, 40 percen keresztül koncentrálni kell és meg kell becsülni minden labdát, minden mozzanatot.”

Térjünk át a hazai porondra. A tabellán jelenleg 10. helyen álló VBE CEKK Cegléd ellen folytatja a Győr a bajnokságban.

“Saját magunkkal kell foglalkozni. Ez az, amit a leginkább befolyásolni tudunk. Azt, hogy mi, hogyan védekezünk, hogyan támadunk. Szeretnénk nagy ritmussal, agresszív védekezéssel és agresszív, gyors, fegyelmezett támadásokkal játszani. Ha ez megvalósul, akkor mindegy, hogy ki az ellenfél, félig azt tudjuk mondani, hogy sikeres a mérkőzésünk.” – mondta a várakozásairól a győriek vezetőedzője.

“A Cegléd egy nagyon hektikus csapat, nincsen túl sok győzelmük, de ez nem altathat el minket, mert egy veszélyes ellenfél. Főleg hazai pályán. Sok játékosuk van és szépen csinálja mindegyik játékos azt, amit tud, ez adja az erősségüket. Fontos lesz, hogy egyénileg jól védekezzünk. Emellett természetesen a csapatelvek, elmozdulások hangsúlyosak, mert úgy veszélyes a Cegléd, hogy bármelyik játékosa képes kreálni, kosarat dobni. Emiatt nem szabad elaludni egy pillanatra sem. Belső poszton erősebbnek kell lennünk, illetve a gyors, fegyelmezett támadójátékkal törhetjük fel a védelmüket.”  – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés