Hirdetés
Archivum

Vége a Connectucit veretlenségének:

:

Hirdetés

A 2010-es döntõ visszavágóján a Stanford hazai pályán végig vezetve gyõzte le a 90 mérkõzés óta veretlen Connecticut Egyetem csapatát. A remek iramú, színvonalas összecsapáson már elsõ félidõben gondjai voltak Geno Auriemma hölgykoszorújának, a Stanford 15 perc játék után 13 ponttal vezetett. Ez a különbség lényegében végig megmaradt és összességében magabiztosan nyertek 71-59-re a hazaiak.

Hatalmas presztízscsatára készültek a nõi kosárlabdázás kedvelõi az Egyesült Államokban. A 90 mérkõzés óta veretlen Connecticut Egyetem a hazai pályán 52 meccses gyõzelmi sorozatban lévõ Stanford csarnokában lépett pályára. A párosítás nemcsak a példátlan sorozatok miatt volt pikáns, de ez a két gárda vívta 2010-ben a Final Four fináléját is. Akkor nagy csatában 53-47-re nyerte Geno Auriemma tanítványai diadalmaskodtak.

A mérkõzésen remekül kezdtek a hazaiak és 6 perc alatt 15-4-re elhúztak. Az összeszedetten védekezõ Stanford szinte megfojtotta a Connecticut támadását. A hazaiak védekezésének hatékonyságát jól mutatja, hogy Maya Moore 17 perc után talált elõször a gyûrûbe. Ekkor viszont már 10 pont felett járt a különbség. Az, hogy már a szünetre nem dõlt el a találkozó sorsa, elsõsorban annak köszönhetõ, hogy a Stanford a pihenõ elõtt 3 percig nem talált be. 20 perc játék után így 34-30 állt így az eredményjelzõn.

Ez a felzárkózás azonban nem tartott sokáig. A második félidõ elejét megnyomta a Stanford és 6-7 perc alatt újra 10 pont felett járt a differencia. Ezt követõen már csak szaladt az eredmény után a UCONN, de fordítaniuk és igazából szoros végjátékot kialakítaniuk nem sikerült. A vége 71-59 lett.

A mérkõzést látva még inkább felértékelõdött a Connecticut példátlan sorozata. Elég belegondolni, hogy egy a maihoz hasonló jobb védekezés Maya Moore-on, vagy pontatlanabb támadójáték és máris becsúszott egy vereség.

A rangadó hõse a Stanford sztárja, a 31 pontos Jeanette Pohlen volt.

Eredmény

Stanford – UCONN 71-59 (34-30)

Hirdetés