Hirdetés
Archivum

Vége a spanyol alapszakasznak:

:

Hirdetés

Szombaton este lezárult a Spanyol Bajnokság alapszakasza, melyet impozáns 25-1-es mutatóval a Salamanca gárdája nyert meg. A második a Valencia lett, míg a harmadik hely sorsáról az utolsó forduló döntött és ebben a küzdelemben kisebb meglepetésre a Zaragoza szerezte meg a kedvezõbb pozíciót.

Szombaton este a 26. fordulóban a Salamanca vendége volt a Rivas Ecopolis. Az elsõ és a második hely sorsát már nem befolyásolta a mérkõzés végkimenetele, ellenben a harmadik helyért a madridiaknak nyerniük kellett. A Rivas harmadik pozíciója azután került veszélybe, hogy szerdán a hétközi fordulóban a Cadi La Seu D´Urgell otthonában vereséget szenvedtek.

A Salamanca csarnokában hõsiesen küzdöttek Valdemoroék, de a végjátékban érvényesült a hazaiak fölénye és 77-69-re behúzták a gyõzelmet. Mivel a Zaragoza 10 ponttal nyert Girónában, így a Rivas csak a negyedik helyrõl várhatja a rájátszást.

A már biztosan második Valencia a Hondarribia – Irún gárdáját fogadta. Natalia Hejkova együttese 41 ponttal diadalmaskodott. A sikerbõl Lawson 20, Douglas és Brunson 19-19 ponttal vette ki a részét.

A spanyol bajnokság rájátszása a Salamanca-Rivas Ecopolis és a Valencia-Zaragoza elõdöntõkkel az EuroLiga Final Four-t követõen folytatódik.


A 26. forduló eredményei

PERFUMERIAS AVENIDA – RIVAS ECOPOLIS 77 – 69
CADI LA SEU – SÓLLER BON DÍA! 85 – 98
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – HONDARRIBIA – IRÚN 91 – 50
GIRONA FC – MANN FILTER ZARAGOZA 56 – 66
UNB OBENASA LACTURALE – EXTRUGASA 67 – 59
C.B. OLESA – RC CELTA INDEPO 61 – 92
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – G CANARIA 2014 CAJA DE CANARI 55 – 66

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés