Hirdetés
Archivum

Vége az izraeli sztrájknak, indulhat a szezon:

:

Hirdetés

Hétfõn késõ este lezárultak a tárgyalások az izraeli nõi liga játékosai és a klubvezetõk között. A két fél megállapodott a légiósok számáról, így ha késve is, de elrajtolhat a szezon.

A múlt héten már beszámoltunk róla, hogy Izraelben törölték a bajnokság idei szezonját, miután a játékosok képviselõi és a klubvezetõk, tulajdonosok nem tudtak megállapodni a légiósok számáról. A klubvezetõk azt szerették volna elérni, hogy az eddigi három helyett négy légiós szerepelhessen egyszerre, azaz a bajnoki mérkõzéseken a kettõ helyett mindig csak egy izraeli játékosnak kelljen a pályán lennie.

Miután múlt hétfõn a szezont törölték, a csapatok jelezték a játékosaik felé, hogy szabadon eligazolhatnak. Eközben azonban a legfelsõbb körökig eljutott a botrány és Limor Livnat, az izraeli kulturális és sportminiszter is megállapodást sürgetett a kérdésben. A felek – még a csapatok feloszlása elõtt – az utolsó pillanatban újra tárgyalóasztalhoz ültek és végül sikerült is megállapodniuk.

Kompromisszumos megoldás született, ennek értelmében a következõ három szezonban négy légiós lehet egyszerre a pályán és mindig csak egy hazai játékosnak kell szerepelnie. A három évad leteltével azonban visszaállnak a 3-2-es szabályra.
 

Hirdetés