Hirdetés
Archivum

Végeleges az Európa Kupa mezõnye:

:

Hirdetés

A FIBA Europe szerdán este bemutatta az Európa Kupa 31 csapatos mezõnyét. Az öt magyar együttest felvonultató sorozat összetételében az elõzetes hírekhez képest több változás is van.

Az biztos, hogy a magyar résztvevõk összetétele változatlan, tehát a bajnok PINKK, a PEAC, a Sopron, a DVTK és a Gyõr vesz részt az Európa Kupában. Lesznek nagy visszatérõ nemzetek is, Litvánia, Portugália és Izrael ismét indít csapatokat.

Korábban írtunk arról, hogy lett szövetség jelezte a TTT Riga részvételét. A nagy múltú együttes végül nem tudta elõteremteni az induláshoz szükséges feltételeket. Hasonlóan járt Románia és Bulgária is. Mindkét országban elindították a regisztrációs folyamatot, de végül nem lesz képviselõjük a sorozatban.

Nagy hiányzó az Európa Kupából Szlovákia, miután a Rózsahegy sem tudta elõteremteni a nemzetközi szereplés feltételeit. Svédországból pedig a bajnoki döntõ mindkét résztvevõje visszalépett, így végül az elõdöntõs Udominate Basket hívei láthatnak nemzetközi meccseket.

A 31 csapatos mezõnybe Magyarország mellett Oroszország és Törökország is öt-öt csapatot ad. A résztvevõket nyolc darab 4 csapatos csoportba sorolják és megmarad a tavaly bevezetett két konferenciás kelet-nyugati felosztás is.

A sorsolást vasárnap rendezik Münchenben.

Az Európa Kupa mezõnye

Belgium: Belfius Namur, Castors Braine, Lotto Young Cats
Fehéroroszország – Tsmoki Minsk, Horizont
Franciaország: Villeneuve d’Ascq, Basket Landes, Nantes Reze, Charleville-Mezieres
Németország: TSV 1880 Wasserburg
Magyarország: PINKK Pécsi 424, PEAC Pécs, UNIQA Euroleasing Sopron, Uni Gyõr, DVTK Miskolc,
Izrael: Maccabi Ashdod
Litvánia – Kibirkstis-VICI, Fortuna, Utena
Portugália: Quinta dos Lombos
Oroszország: Dynamo Moscow, Sparta&K Vidnoje, Vologda Chevakata, Spartak Noginsk, Enisey Krasnoyarsk
Svédország: Udominate
Törökország: Istanbul Universitesi, Mersin, Botas, Besiktas, Orduspor

Hirdetés