Hirdetés
Archivum

Véget érhet az amerikai dömping Törökországban:

:

Hirdetés

A megbízható török pota6.com portál értesülései szerint a szövetség és a nõi liga vezetõinek szerdai találkozóján a Török bajnokság légiósok szerepeltetésére vonatkozó szabályainak teljes átalakításáról döntöttek.

Eddig Törökországban 5 légióst szerepeltethettek a csapatok és köztük nem tettek különbséget, hogy Európából vagy a tengerentúlról érkeztek. A 2012/2013-as szezontól kezdve azonban két európai és két nem európai légiós szerepelhet a bajnoki mérkõzéseken.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy eddig a honosított játékosokat nem számolva 60 légiós hely volt Törökországban, melyet jórészt amerikaiak töltöttek be. A következõ szezontól 48 légiós hely lesz és ebbõl mindössze 24 lehet nem európai.

Ez a döntés kétféle hatást válthat ki. Egyrészt tovább erõsödhet a honosítási hullám, ahogy azt például Quanitra Hollingsworth esetében is tapasztalhattuk. A másik oldalról pedig a sztárcsapatok várhatóan nagyobb számban fognak alkalmazni olyan játékosokat, akik csak az egyik sorozatban, vagy a bajnokságban vagy az Euroligában szerepelnek.

Hirdetés