Hirdetés
Archivum

Véget ért a pótselejtezõk csoportköre:

:

Hirdetés

Szerda este lezárult a 2011-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság pótselejtezõjének csoportköre. Meglepetésekkel teli napok után vagyunk, ahol az utolsó fordulónak sem Sopronban, sem Tarantóban már nem volt tétje.

Kezdjük a nemzetközi összefoglalónkat a soproni csoporttal. A magyar csapat minden mérkõzését megnyerte, így veretlenül jutott tovább, ami egyben azt is jelentette, hogy a szerdai játéknapnak különösebb tétje már nem volt.

Az elsõ mérkõzésen Olena Zserzserunova dupla-duplájának (22 pont, 11 lepattanó) köszönhetõen Ukrajna megszerezte elsõ gyõzelmét a tornán. Az ukrán és a finn válogatott két és fél negyeden át fej-fej mellett haladt, majd a harmadik szakasz végén megléptek ellenfelüktõl Zserzserunováék. Az ukránok a negyedik negyedet végig kézben tartották és végül 82-76-os gyõzelmet arattak.

A nap másik mérkõzésén a bolgárok hozták a kötelezõt Hollandia ellen. A 19 pontig jutó Hodges vezette bolgár együttes végig irányította az összecsapást. A hollandok a negyedik szakaszban 57-53-nél négy pontra felzárkóztak, de ennél közelebb nem kerültek. Végül 70-62-re diadalmaskodott Bulgária.

A csoportot a magyar válogatott nyerte. Kisebb meglepetésre Bulgária és Hollandia is két gyõzelemmel, illetve két vereséggel zárt, míg az elõzetesen EB részvételre sem esélytelennek tartott ukránok csak egyetlen mérkõzésüket tudták megnyerni.


Eredmények

Finnország – Ukrajna 76 – 82
Hollandia – Bulgária 62 – 70

A csoport végeredménye

1. Magyarország 4/0 8
2. Bulgária 2/2 6
3. Hollandia 2/2 6
4. Ukrajna 1/3 5
5. Finnország 1/3 5

A tarantói ötösben is már kedden biztossá vált a továbbjutó kiléte. A németek meglepetés csoportgyõzelme után tehát már csak az volt a kérdés, hogy ki szerzi meg a második helyet.

A házigazda és végtelenül csalódott olaszok úgy verték Romániát, hogy a szünetben még 2 pontos hátrányban voltak. A második félidõben a végül 18 pontig jutó Ballardini megvillantotta klasszisát és ezzel a hazaiak megnyerték a találkozót, csoportjukban pedig a második helyen zártak. A nap másik mérkõzésén a szerbek hozták a kötelezõt és 12 ponttal legyõzték Belgiumot.

Eredmények

Belgium – Szerbia 70 – 82
Románia – Olaszország 60 – 76


A csoport végeredménye

1. Németország 3/2 7
2. Olaszország 3/1 7
3. Szerbia 2/2 6
4. Belgium 1/3 5
5. Románia 1/3 5

Az Európa-bajnoki részvételért oda-visszavágós rendszerben a magyar és a német válogatott mérkõzik. Az elsõ mérkõzésre június 12-én Németországban kerül sor, a visszavágót június 15-én Sopronban rendezik.

Hirdetés