Hirdetés
Archivum

Véget ért a spanyol alapszakasz:

:

Hirdetés

Az utolsó forduló a nagycsapatok számára tétnélküli összecsapásokat hozott. Az elsõ három hely sorsa már korábban eldõlt. Az alapszakaszt a Valencia nyerte, a második a Salamanca, míg a harmadik a két magyar foglalkoztató Rivas Ecopolis lett.

A Valencia Madridban, az Asefa Estudiantes otthonában tartott nyilvános edzést a hétvégi EuroLiga Final Four elõtt. Isma Canto együttese az elsõ és a harmadik negyedben játszott legjobb összeállításában, ekkor 20 és 14 pontot vertek riválisukra. A mérkõzés vége azért nem lett kiütés, mert a Valencia a negyedik negyedben tartalékolva, felforgatott összeállításban játszott és 10 perc alatt mindössze 4 pontot szerzett.

A Salamanca otthon fogadta a Soller Joventut Mariana gárdáját. Tétnélküliség ide vagy oda, a hazaiak remek játékkal ajándékozták meg szurkolóikat, melynek eredménye 24 pontos gyõzelem lett. A Salamancánál Anke de Mondt és Sancho Lyttle remekelt, egyaránt 17-17 ponttal járultak hozzá csapatuk sikeréhez.

A Rivas Ecopolis Ibizára utazott. A visszafogott színvonalú összecsapáson az Ibiza 9 ponttal gyõzött, ami nem osztott, nem szorzott mivel egyik gárda helyzete sem változott. Az Ibiza maradt utolsó, a Rivas pedig harmadik. A magyarok közül Ujhelyi Petra 12 perc 46 másodpercet játszott, ez alatt 2 pont és 2 lepattanó került a neve mellé. Császár Andrea nem kapott lehetõséget.

A hétvége legizgalmasabb csatájára a Mann Filter Zaragoza és a Cadi La Seu D´urgell együttese között került sor. A Zaragozának a biztos negyedik helyhez és ezzel az elõdöntõhöz nyernie kellett. A 21 pontig jutó Allison Feaster vezette együttesnek végül szoros végjátékban sikerült kiharcolnia a gyõzelmet.

A folytatás

Elõdöntõ

Ciudad Ros Casares – Mann Filter Zaragoza
Perfumerias Avenida – Rivas Ecópolis

A Spanyol Bajnokság az elõdöntõkkel folytatódik. A Valencia és a Zaragoza április 14-én játssza az elõdöntõ elsõ mérkõzését, míg a Salamanca és a Rivas Ecopolis már április 10-én, szombaton kezd.

A döntõk idõpontjai április 24. és 28., illetve szükség esetén május 1.

Minden párharc az egyik fél második gyõzelméig tart.

Az utolsó forduló eredményei

ASEFA ESTUDIANTES – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 58-79
REAL CANOE N.C. – HONDARRIBIA – IRÚN 86-95     
PERFUMERIAS AVENIDA – SOLLER JOVENTUT MARIANA 85-61     
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – ARGÓN UNI GIRONA 64-70     
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – RIVAS ECOPOLIS 77-68
C.B. OLESA – ESPANYOL – RC CELTA INDEPO 83-74     
MANN FILTER ZARAGOZA – CADI LA SEU D´URGELL 76-71

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés