Hirdetés
Magyarország

Véget ért az Európa Kupa szereplés az UNI Győr MÉLY-ÚT számára – Török Ágnes értékel:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön a késő esti órákban lezárult a női kosárlabda Európa Kupa 2021/2022-es kiírásának csoportköre. Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT remek játékkal 73-69-re legyőzte a Sepsiszentgyörgy gárdáját, de ez végül kevés volt a továbbjutáshoz. A győri gárda nem került be a Keleti Konferencia négy legjobb harmadikja közé. A magyar bajnokságban azonban felszálló ágban vannak Iványi Dalma tanítványai, hiszen három mérkőzést is nyertek egyhuzamban.

“Most végre ráléptünk arra a jó útra, amit már a szezon elejétől kezdve szerettünk volna járni. Az elmúlt három mérkőzésben az mindenképpen pozitív, hogy győzelemmel tudtunk zárni – ez pedig egy jobb, stabilabb formára enged következtetni – a gyengeségeink viszont továbbra is megmutatkoztak. Tehát összeségében azt mondanám, hogy javuló tendenciát mutat a csapat, de nyílván még van min dolgoznunk.” – értékelte az elmúlt pár mérkőzést Török Ágnes, majd gondolatmenetét együttese Európa Kupás szereplésének az értékelésével folytatta. 

Fotó: FIBA.Basketball

“Az elsődleges célunkat, azaz a csoportból való továbbjutást nem sikerült elérni, amit nagyon sajnálunk. Viszont sok dologban előreléptünk, és a saját játékunkat is sikerült fejleszteni, tehát ilyen szempontból jól tett nekünk a nemzetközi szereplés. Sokat tudtunk gyakorolni más csapatok ellen, és még győzelmet is tudtunk szerezni. Ezek mind olyan meccsek voltak, amikből tudtunk tanulni, illetve építkezni, ez pedig a fiatal csapatunknak egy kiváló tapasztalatszerzés volt. Most, hogy ennek az Európa Kupa szereplésnek hivatalosan is vége van, megcéloztuk a jövő évi EK szereplést és továbbjutást.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon nehéz szezonkezdésen vagyunk túl, különböző sérülések és betegségek tarkították a csapat életét az elmúlt pár hónapban. Ennek a hektikusságnak is köszönhető, hogy nem volt kiegyensúlyozott a teljesítményünk az Európa Kupában sem, úgyhogy én mindenképpen azt mondanám, hogy amiben előre kell lépnünk jövőre, az a kiegyensúlyozott teljesítmény – ezzel pedig meg is van az első cél a következő szezonra.”

Félidejéhez érkezett a magyar bajnoki alapszakasz, az UNI Győr MÉLY-ÚT számára pedig voltak kisebb-nagyobb döccenők. Azonban hétvégén a Ludovika-FCSM Csatát fogadják hazai pályán, akik ellen a tabella 4. helyéért fognak játszani. Török Ágnes azt is elmondta, hogy ő hogyan látja ezt a helyzetet.

“Örülök, hogy egy ilyen győztes szériából megyünk bele ebbe a Csata elleni rangadóba, és úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést fogunk velük játszani. Talán az mellettünk szól, hogy amíg mi egy győztes meccsből jövünk, addig ők egy PEAC ellen elveszített találkozóról érkeznek hozzánk. Nagyon remélem, hogy sikerül majd megszereznünk ezt a negyedik helyet, és szerintem ez most tényleg arról fog szólni, hogy győzzön a jobbik. Csapatszinten mi nagyon várjuk már ezt a Csata elleni összecsapást.”

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés