Hirdetés
USA

Véget ért Yvonne Turner és Briann January szezonja a WNBA-ben:

:

Hirdetés

A hajnali órákban a rájátszás első fordulójában a Phoenix Mercury 105-65-ös vereséget szenvedett Chicagóban. Ezzel Yvonne Turner és a Sopronba érkező Briann January számára véget ért a WNBA 2019-es szezonja. Statisztikai áttekintés.

Fotó: Phoenix Mercury

A Phoenix Mercury nem zárt jó szezont. Az alapszakasz utolsó négy meccsét elveszítették, így végül 15 győzelemmel  és 19 vereséggel a nyolcadik helyen kerültek a rájátszásba. A play-off első körében a Chicago Sky otthonában gyakorlatilag esélyük sem volt a sikerre. Yvonne Turner ezen vereség alkalmával közel 19 percet töltött a pályán, 6 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett. Eközben Briann January 26 és fél perc alatt 12 pontot ért el.

Ősszel a Sopron Basket csapatához érkezik Briann January, aki az alapszakaszt nézve 32 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken 26.6 percet átlagolt és 6.5 pontot, 3.3 gólpasszt, illetve 1.3 lepattanót ért el. Vegyes szezont tudhat maga mögött January. Egyrészt maradt stabil 26 perces játékos és a tavalyihoz hasonló gólpassz átlagot produkált (3.3), de eközben 2014 óta a legrosszabb mezőnymutatóját ért el. Ráadásul idén átlagolta a legkevesebb lepattanót.

A Sopronban éveken át remekül teljesítő, válogatottunkban is bemutatkozó Yvonne Turner a csapat visszaesése ellenére az egyéni mutatókat nézve elégedett lehet. Az Európa-bajnokság miatt 29 meccset tudott vállalni. Ezeken 20.5 perces átlagot jegyzett 6.4 pontot, 2.8 lepattantót és 2.3 gólpasszt elérve. Minden fontos mutatóban felülmúlta az elmúlt két év számait. Pályafutása során ráadásul először lépte át a 20 percet átlagban a pályán töltött ideje. Turner Európában a Nagyezsda Orenburg színeiben folytatja.

Hirdetés