Hirdetés
Archivum

Végig látótávolságban Ausztrália mögött:

:

Hirdetés

Vasárnap Ausztrália ellen folytatta szereplését válogatottunk az U19-es Világbajnokságon. A magyar csapat 81-71-re alulmaradt riválisával szemben.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Sikeres ausztrál büntetõ után Angyal Barbara triplából volt eredményes, de innen 10-3-ra ellépett riválisunk. A legnagyobb különbséget 16-7-nél jegyezhettük fel. A negyed hajrája viszont egyértelmûen a magyar lányoknak sikerült extrán. Dombai Réka 7, Keita Aya 5 egységnél járt, amikor 18-17-re fordítottunk az elsõ 10 perc végén. A második negyedet 7-0-s ausztrál futás indította, idõkérést követõen azonban rendezte sorait válogatottunk és 26-26-nál utolértük a palánk alatt egyre nagyobb fölénybe kerülõ riválisunkat. Innen viszont újra az ausztrálok percei következtek, akik 11-1-es szériával 37-27-re szakadtak el. Azóta már tudjuk, hogy ezt követõen nem engedték ki a kezükbõl a vezetést. A 44-33-as félidõben azt láthattuk a statisztikán, hogy 30-18-ra vezetnek a lepattanókban. Különösen az bizonyult döntõnek, hogy 13 támadó-lepattanót szedett Ausztrália és már 17 pontjuk született második esélybõl.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe, de a mieinket dicséri, hogy egy pillanatig nem adták fel és végig hittek a fordítás esélyében. Végül 52-40 után Mányoky Réka triplájával és Keita Aya 2+1-es helyzetével felcsillant a remény, amit Boros Júlia duplája tovább fokozott. Egészen 53-48-ig kapaszkodtunk fel, amikor az ausztrál szakmai stáb kért idõt. A záró szakaszra fordulva teljesen nyílt lett a találkozó. Az 56-50-rõl induló negyedik negyedben az volt az igazán érdekes kérdés, hogy ennél a 6-7 pontnál sikerül-e közelebb kerülni. Sikerült. Kiss Angelika büntetõje után 62-60 volt a legszorosabb állás. Erre azonban egy tripla érkezett válaszul és az utolsó percekben már érezhetõen frissebben mozgó, ebbõl adódóan pontosabb riválisunk magassági fölényét érvényesítve megérdemelt gyõzelmet aratott. A csoportkört kedden 7 órától USA ellen zárja válogatottunk.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Eredmény
Ausztrália – Magyarország 81-71 (17-18, 27-15, 12-17, 25-21)
 

Statisztika

Hirdetés