Hirdetés
Magyarország

Végig vezetve aratott győzelmet a Vasas a Cegléd otthonában

VBW CEKK Cegléd - Vasas Akadémia 66-95 (12-27, 11-19, 20-24, 23-25)

Bajnokság, 18. forduló
Albertirsa, Albertirsa Sportcsarnok
Győrffy Pál Attila, Varga-Záray Katalin, Lengyel Ádám József (Vághy Tamás János)

VBW CEKK Cegléd: Williams 13/9, Rakita 9/3, Laufer , Kobolák 9/3, Cooper 17/6. Csere: Danóczi -, Viszmeg -, Szirony 5/3, Horváth -, Szabó 13.

Vasas Akadémia: Madár E. 13/3, Papp 17/9, Tóth 20, Smailbegovic 16/12, Nunn 11. Csere: Budácsik 2, Van Rijs 3, Salamon -, Szerencsés 4, Láng-Miticzky 2, Kádár 2, Madár K. 5.

Hirdetés

A bajnokság 18. fordulójának záró mérkőzésén a Vasas Akadémia magabiztos, 95-66-os győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd együttese ellen.

A találkozó kifejezetten szorosan kezdődött. Az első találatot Samantha Cooper szerezte a Cegléd együtteséből, majd a vendégektől Nunn egyenlített. Tóth Orsolya kosarával pedig már 4-2-re vezetett a Vasas. Ekkor következett azonban Kobolák Cintia hárompontosa, mely ismét a CEKK felé billentette a mérleget. Ezek után ismét Kobolák és Nunn váltottak találatokat, melyekkel 7-5-re változott az állás. Következőnek Smailbegovic állt be a pontszerzők sorába, mellyel pedig ismét egált regisztrálhattunk (7-7). Ezután egy magabiztosabb vendég periódus vette kezdetét, Milos Pavlovic együttese ugyanis egy 5-0-ás rohamba kezdett, melyet csakis egy ceglédi időkérés tudott megszakítani. Visszatérve azonban ismét Vasasos pontok következtek, mellyel 7-20-ra változott az eredményjelzőn olvasható állás, azaz a felek közti különbség a tíz pontot is meghaladta. A vendégek azonban egy pillanatra sem lassítottak a tempón. Elképesztő ritmust diktáltak melyet a Cegléd nem igazán tudott tartani. 7-22-nél épp Budácsik Dorottya büntetőit láthattuk, miután Cooper dobás közben faultolta őt, ezután pedig Smailbegovic és Williams váltottak triplákat. Ennek köszönhetően tehát a budapestiek 14 pontos előnye továbbra is megmaradt, a negyed hátralévő idejében pedig csupán egy pontot változott a különbség. A második felvonás egészen pontosan 12-27-ről folytatódhatott.

A következő tíz perc egy bombaerős 9-1-es vendég rohammal vette kezdetét, mellyel a felek közti differencia húsz pont fölé nőtt. Három perc elteltével tehát 13-36-ot regisztrálhattunk és ceglédi időkérés következett. Visszatérve, minimális időre rendezni tudta sorait a hazai együttes, Williams talált be közelről, majd ismét visszaállt a találkozó eddigi ritmusa, s a Vasas vette át az irányítást. Ekkor már 25 pontos előnyt tudhattak magukénak a vendégek, így Milos Pavlovic kért szusszanásnyi időt csapatának. A folytatásban a Cegléd jóval magabiztosabb arcát mutatta, nyolc pontot szereztek ugyanis sorozatban, mely ugyanennyit dolgozott le hátrányukból. Ekkor viszont újból észhez kaptak a vendégek, s ezt követően egy 6-0-ás szakaszt indítottak. Alig fél percre a félidő végétől 23-46-nál járt az eredmény, majd fővárosi időkérés szakította meg ismét a játékot. A hátralévő időben azonban már nem született további találat, így tehát a felek az eddigi 23-46-ról fordulhattak.

A második félidő első percei szintén nem tartogattak hatalmas meglepetéseket. 9-3-mal folytatódott ugyanis a játék a Vasas javára, mellyel a különbség harminc pont közelébe került. Rakita Lili és Samantha Cooper próbált meg szépíteni a ceglédiek teljesítményén, támadójátékán, védekezésben azonban továbbra sem tudták megállítani a vendégek dinamit-trióját, Smailbegovic-ot, Tóthot, illetve Pappot. A differencia pedig ekörül a 30 pont körül kezdett el állandósulni. Bár tény, hogy pontszerzés szempontjából a harmadik negyed szorosabban alakult, a Vasas magabiztos előnye végig megmaradt, így tehát a záró szakasz kezdetére a győztes kiléte tulajdonképpen már nem is lehetett kérdéses. Az utolsó tíz perc 43-70-ről indult, méghozzá Szabó Petra büntetőtalálataival. Nem telt el azonban sok idő, s a Vasas is megszerezte első pontjait a negyedben, mely ismételten egy magabiztosabb vendég periódust indított. A Cegléd ezúttal viszont felvette a kesztyűt, és minden egyes Vasas találatra választ adott. Így viszont a felek közti különbség nem sokat változott, s az ötödik percben egészen pontosan 56-85-öt regisztrálhattunk. A hátralévő percek pedig hatalmas meglepetéseket már nem tartogattak. A Ceglédnek még volt egy végső fellángolása, mellyel megpróbálták korrigálni a mérkőzés végkimenetelét, a 66-95-ös végeredményt azonban Kádár Orsolya közeli találata rögzítette. A Vasas Akadémia ezzel magabiztos sikert aratott a CEKK otthonában.

Hirdetés