Hirdetés
Magyarország

Végig vezetve fölényesen nyert a Sopron a TFSE-MTK otthonában

TFSE-MTK - Sopron Basket 32-70 (2-18, 12-24, 11-8, 7-20)

Bajnokság, 3. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Csabai-Kaskötő B., Varga-Záray K., Major Á. (Dernei G.)

TFSE-MTK: Theodoreán, Dúl 10/3, Király, Jenkins 6/6, Pavel. Csere: Stonewall 10/3, Németh 4, Burján 2, Tóth, Herman, Szeitl, Baa.

Sopron Basket: Fegyverneky 8, Jovanovic 5/3, Varga A. 7/3, Határ 14, Gaye 24. Csere: Varga S. 10/6, Molnárova 2, Sitku, Kókai.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Hirdetés

A harmadik fordulóból előrehozott találkozón a Sopron Basket végig vezetve 70-32-re győzte le a TFSE-MTK együttesét.

Egy héttel az Euroliga rajtja előtt a fővárosba látogatott a Sopron Basket, mely a WNBA-s kötelezettségek miatt hiányzókon túl továbbra is Gabby Williams, Jelena Brooks és Czukor Dalma nélkül szerepelt. Gáspár Dávid együttese villámrajtot vett a TFSE-MTK otthonában. Nem telt el négy perc és 10-2-re léptek el a soproniak. Aby Gaye egymaga 8 pontot szerzett ezen sorozat alkalmával. A TFSE részéről Dúl Panka két büntetőjét regisztrálhattuk. Magyar Bianka időkérése után rendezte sorait a védekezését tekintve a TFSE, de támadásban továbbra is kimaradtak a hazai lehetőségek. 10 perc után 18-2-re ment a Sopron, mely 15 mezőnykísérletéből 8-at értékesített. A második negyed elején Németh Alma szerezte a TFSE első mezőnykosarát. Erre Aby Gaye és Varga Sára válaszolt, így 26-4-nél először lépte át a 20 pontot a differencia.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

A folytatásban Chanise Jenkins révén a TFSE is megszerezte első tripláját. Az utolsó öt percbe 30-10-ről fordultak a felek. A Sopron kiemelkedő dobóformát mutatva még tovább növelte előnyét. Ebben a 10 percbe a 16 kísérletéből 9 pontosnak bizonyult. Az utolsó percben Aby Gaye ziccere alakította ki a 42-14-es félidei eredményt. A francia center már 18 pontnál és 9 lepattanónál járt ezzel. Uralta a festéket a címvédő, 26-10-re vezettek a lepattanókat tekintve. A TFSE legeredményesebbje a 6 pontos Dúl Panka volt. A harmadik negyed első támadásából Fegyverneky Zsófia 44-14-re módosította az állást. Erre Chanise Jenkins válaszolt egy távoli dobással.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

44-17 után megtorpantak pontszerzésben a csapatok. Közel három percig egyik gárda sem talált be. Varga Sára és Chante Stonewall kosárváltása törte meg ezt a sorozatot. A játékrész feléhez érkezve a nagy kedvvel és pontosan játszó Dúl Panka négy pontjával szépített a TFSE 46-23-ra. A játékrész hajrájában Gáspár Dávid időt kért, hogy szusszanásnyi pihenőt adjon játékosainak. Ezt a szakaszt végül 11-8-ra megnyerte a fővárosi gárda. Az utolsó 10 percnek 50-25-ről vágtak neki a csapatok. A negyed elején Határ Bernadett hat pontjával és Varga Sára, Varga Alíz büntetőivel, illetve Aby Gaye ziccerével egy 14-0-s futást mutatott be a Sopron. Chante Stonewall triplája jelentette az első hazai mezőnykosarat. A hajrában 40 pontot közelítette a differencia a felek között. Mindkét csapatnál minden bevethető játékos lehetőséget kapott, több felállást is kipróbáltak a szakvezetők így ezen percek is szolgálták a felkészülést a következő időszak kihívásaira. Végül 70-32-es sikert aratott a Sopron Basket.

Hirdetés