Hirdetés
Magyarország

Végig vezetve, magabiztos győzelemmel előnyben a Szekszárd a negyeddöntőben

Atomerőmű KSC Szekszárd - Vasas Akadémia 89-71 (25-15, 26-15, 16-22, 22-19)

Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Győrffy P., Nyilas I., Kovács N. (dr. Páli K. )

Atomerőmű KSC Szekszárd : Studer 9/3, Mányoky 6, Friskovec 16/12, Goree 17, Milic 18. Csere: Morgan 8/6, Gereben 5, Bálint, Krnjic 10, Horváth, Holcz.

Vasas Akadémia: Budácsik 10/6, Papp 5, Pusztai, Tóth 2, Madár E. 8. Csere: Bach 12, Smailbegovic 2, Dúl 6/6, Szerencsés 10/6, Salamon 2, Madár K. 5/3, Radócz 9/3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 az Atomerőmű KSC Szekszárd javára.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharc első mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 89-71-re legyőzte a Vasas Akadémiát. Folytatás vasárnap a fővárosban.

Budácsik Dorottya révén még a Vasas szerzett vezetést a mérkőzés elején, de erre Cyesha Goree és Zala Friskovec találataival 8-0-val válaszolt a Szekszárd és gyorsan lépéselőnybe került. Innen a Vasas Madár Eszter és Budácsik Dorottya pontjaival 8-6-ra felzárkózott. Erre viszont 9-0-val felelt a KSC, melynek kerete a soproni fellépéshez képest a mérkőzés elején rögtön pontot szerző Zala Friskoveccel és Gereben Líviával egészült ki. Ez a két hazai futás az első szakasz képét alapjaiban határozta meg, de a Vasas tartását dicséri, hogy úgymond nem engedte el a meccset. Papp Dia labdaszerzéseivel, Madár Eszter, Bach Boglárka és Salamanon Zsófia találataival még 17-14-re felzárkózott. Időkérés után egy 8-1-es hajrát mutatott be a Szekszárd, melyet Studer Ágnes triplája zárt le. 10 perc után végül 25-15-re mentek a hazaiak. A második negyed elején Zala Friskovec triplájával rögtön tovább is erősítette vezetését a házigazda.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Jó formát mutatott, magas hőfokon égett a Szekszárd. Kolby Morgan triplája, illetve Cyesha Goree, Mányoky Réka és Sara Krnjic pontjai növelték a KSC előnyét. A második negyed első öt percében mindössze Papp Dia 2+1-es megoldásával gyarapodtak a Vasas pontjai. Ennek megfelelően 35-18-nál már a 20 egységet ostromolta a differencia. A szép győzelmi szériában lévő Vasas – január 8. óta mindössze egyetlen meccset veszített el – becsülettel küzdött. Bach Bogi és Radócz Fanni 39-28-nál még 11 pontra visszahozta a vendégeket. Ennél közelebb azonban nem került a Vasas. A Szekszárd a félidő utolsó három percében 12-2-es sorozattal hagyta állva riválisát. Nikolina Milic és Sara Krnjic pontjai a nagyszünetre 20 egység fölé növelték a differenciát. A KSC az első 20 percben 31-ből lehetőségéből 19-et értékesített mezőnyből. A Vasas 32-ből 12-t. A lepattanócsatában 22-13-ra vezetett a Szekszárd. Ez a 21 pont tipikusan az a félidei differencia, amikor a harmadik negyed elején döntő lehet, hogy milyen irányít vesz a találkozó. Ezúttal is így történt, nem telt egy perc, amikor Cyesha Goree és Zala Friskovec már 56-30-as előnyhöz juttatta a Szekszárdot.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A Vasas nagy erőket mozgósított, hogy közelebb kerüljön. Bach Boglárka triplája után 58-37-nél visszajöttek a vendégek a félidei 21 pontra. Ugyanazt megtették 63-42-nél is. Milos Pavlovic együttese többször is támadt ezért, de 20 pont alá sokáig nem tudott bejönni. Végül Dúl Terka triplája után 63-45-nél sikerült ez a Vasasnak. Sőt, Madár Eszter egészen 63-47-re felhozta a vendégeket. Nikolina Milic és a visszatérése után első pontjait szerző Gereben Lívia törte meg a hazai kosárcsendet. Ezt követően viszont Madár Kata palánkos triplája alakította 67-52-re a harmadik negyed végét. A záró szakasz elején gyorsan estek a találatok. Cyesha Goree 2+1-es megoldása után 70-52-nél ismét 18 ponttal ment a Szekszárd, de nem tudta megszilárdítani előnyét. Sőt, Szerencsés Tamara triplája után 73-61-nél Zseljko Djokicsnak kellett időt kérnie. Hullámzó volt az egész második félidő, mely során tartósan egyik fél sem tudott nagy sorozatot megfogni. A Vasas felzárkózása után ugyanis 79-63-ra ismét megugrott a házigazda. Ekkor Milos Pavlovic kért időt. A végjáték a Szekszárdnak sikerült jobban. Nikolina Milic és a két csapat közötti különbség is elérte a 20 pontot, de Gereben Livi átadásából Studer Ági ziccerét is ki lehet emelni. Az utolsó percben Bach Boglárka és Budácsik Dorottya alakította ki a 89-71-es végeredményt.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés