Hirdetés
Magyarország

Végig vezetve magabiztosan nyert a DVTK

DVTK Hun-Therm - TFSE-MTK 76-46 (29-16, 14-14, 20-11, 13-5)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 15. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert, Rózsavölgyi Alexandra (Sarkadi-Nagy Ágnes)

DVTK-Hun-Therm: Aho T. 5/3, Green 5, Aho N. 4, Garbin 4, Guirantes 18/3. Csere: Kányási 15/3, Grigalauskyte 4, Bacsó, Vég-Dudás, Kiss 15/3, Oláh.

TFSE-MTK: Pusztai 4, Marshall 4, Manis 14, Dúl P. 11/6, Dúl T. 1. Csere: Theodoreán, Szeitl V., Turi 2, Hegedűs 2, Németh 8, Burján, Király.

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

A bajnokság 15. fordulójában a DVTK HUN-Therm 76-46-ra legyőzte a TFSE-MTK gárdáját.

Dúl Panka és Arella Guirantes triplaváltása indította a találkozót. Ezt követően Darcee Garbin, Cheridene Green és Arella Guirantes pontjaival igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést a DVTK. A hazaiak alig négy perc alatt 11-3-ra léptek el. A TFSE kosárcsendjét Ty Marshall törte meg, de gyorsan nőtt a differencia. 15-5-nél már Magyar Bianka időkérése állította meg a játékot. A DVTK kiemelkedően dobott mezőnyből és a játék minden elemében riválisa fölé kerekedett. A duplákat tekintve a 11 kísérletéből 10 sikeres lett. Ezen felül a hazaiak fölényben voltak a festékben, 9-5-re vezettek a lepattanókban. A legnagyobb differencia 16 pont volt a felek között az első szakaszban, ezt 25-9-nél és 27-11-nél jegyezhettük fel. Becsülettel küzdött a TFSE és még a negyed hajrájában 27-16-ra szépített. Az első szakaszt végül Aho Nina büntetői zárták, így alakult ki a 29-16-os állás. A második etap elején Lauren Manis duplájára Kányási Veronika válaszolt, amikor azonban Dúl Panka is betalált, 31-20-nál Völgyi Péter kért időt.

Cheridene Green révén vett új lendületet a házigazda és egy 7-2-es futással erősítette meg a vezetését. A különbség 12-14 egység környékén állt be. Amikor ennél jobban megugrani látszott a DVTK, 40-24-nél a vendégek időt is kértek. Összességében ekkor tudta tartani a lépést a TFSE és valamivel pontosabb távoli dobásokkal akár szorosabbá tehette volna az eredményt. Eközben ugyanis visszaesett a DVTK dobóteljesítménye is, amíg az első szakaszban 17-ból 12-t értékesített mezőnyből, addig a másodikban 15-ból 6-ot. Ennek ellenére a vezetése és a fölénye nem forgott veszélyben. A félidő hajrájában felváltva esetek a találatok. Végül 14-14 lett a második negyed és 43-30-ra ment a félidőben a DVTK. Hazai oldalon a 12 pontos Arella Guirantes, a vendégeknél a 10 egységnél járó Luren Manis volt a legeredményesebb. A nagy különbséget a harmadik etap rajtja alapozta meg. Monika Grigalauskyte, Cheridene Green, majd Kányási Veronika 7-0-s futást vezényelt, amivel két perc alatt 50-30-ra elszakadt a DVTK.

A TFSE első találata a harmadik szakaszban Németh Alma nevéhez fűződött. A különbség 20 pont környékén billegett. A második negyed második felében is tapasztalt valamivel kiegyenlítettebb játék jellemezte a harmadik etap második felét is. Mindkét oldalon maradtak ki lehetőségek. Az utolsó három percben mindössze három mezőnykosarat jegyezhettünk fel. A záró szakasznak 63-41-ről futottak neki a csapatok. A játék képe ekkor már nem változott. Ez egy pontszegényebb periódus lett. Az első három percben Lauren Manis két büntetője, illetve Kiss Angelika triplája gyarapította a pontok számát az eredményjelzőn. Az utolsó öt perchez érkezve a DVTK tudta felpörgetni a játékot. Kiss Angelika ziccere után 72-44-nél már a 30 egységet ostromolta a differencia. Ezt végül a hajrában 74-44-nél ki is harcolta a DVTK, mely magabiztosan tartotta kézben a mérkőzést és végül 76-46-os sikert aratott.

Hirdetés