Hirdetés
Magyarország

Végig vezetve nyert a BKG ellen a Vasas Akadémia együttese

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós - Vasas Akadémia 51-73 (9-18, 13-19, 18-16, 11-20)

Bajnokság, 11. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Frányó Péter, Balog György Attila, Varga-Záray Katalin (Sarkadi-Nagy Ágnes)

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 9/6, Aldazabal 9, Zivaljevic 7, Davis 4, Campisano 11/3. Csere: Raus 3/3, Benke 2, Vári 2, Raus , Varga -, Kovács 4, Suppán -.

Vasas Akadémia: Bach 12/3, Papp 7, Heljic 16, Salamon 4, Tóth 14/3. Csere: Smailbegovic 8/6, Dúl 2, Szerencsés 1, Madár K. 9/3, Radócz -.

Hirdetés

A bajnokság 11. fordulójának mérkőzésén a Vasas Akadémia 51-73-ra legyőzte a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós együttesét.

A találkozó első kosara két perc elteltével született meg Papp Dia részéről. Tóth Orsolya, illetve Sara Heljic találata után már 0-6 volt a Vasas Akadémia kezdeti előnye. A folytatásban Tóth Orsolya indított akciót, amiből Sierra Campisano szerzett személyi hibát, így Tóth két büntetőt dobhatott. Az akadémia fiatal játékosának kettőből egyet sikerült értékesíteni, így 0-7-re változott az állás. A hazai együttesnek továbbra sem sikerült pontokat szereznie. Ekkor Madár Kata talált be a hárompontos vonal mögül, ezzel pedig megszületett a mérkőzés első távoli találata. Az első negyed 5. percébe érkezve 0-10-es állást regisztrálhattunk. Ekkor azonban a BKG oldaláról is megérkezett a várva-várt talált, Davis által, aki középtávolról volt sikeres. Papp Dia újabb kosarával a felek közötti különbség viszont maradt 10 ponton (2-12). Ezt követően kosárra kosár volt a válasz, így a differencia továbbra sem csökkent. 4-16-nál Bach Boglárka volt sikeres, és itt már a játékrész utolsó percéhez érkeztek az események. A hátralévő időben mindkét csapatnak sikerült további pontokat szereznie, így a második negyed 9-18-ról folytatódhatott.

A következő játékrész Smailbegovic és Heljic kosaraival indult, amivel a vendégek tovább tudták növelni előnyüket. Egészen 15 pontos különbségig jutottak, amikor is Gedei Tibor kért időt eligazításra (11-26). Ez láthatóan jót is tett együttesének, hiszen visszatérve a parkettre rögtön Zivaljevic szerzett pontokat tempóból. Majd Angyal Barbara és Aldazabal Berroa Laura büntetőit követően ismét 10 pontra zárkóztak fel a szigetszentmiklósiak (16-26). Ekkor azonban a Vasas Akadémia oldalán Salamon volt sikeres sorozatban kétszer (16-30). A továbbiakban a negyed eseményei változatlanul alakultak. A hazaiaknak bár sikerült további pontokat szerezni, Milos Pavlovic tanítványai ugyanazzal a magabiztossággal játszottak, mint az eddigiekben, így sikerült megtartaniuk a 15 pontos különbséget. A félidő hajrájába érkezve a 22-37-es állás volt olvasható a kijelzőn. Ekkor a vendégek kértek időt. A hátralévő időben egyik fél sem szerzett további kosarakat, így a csapatok az eddigi, 22-37-es állásról fordulhattak.

A második félidő Sara Heljic tempójával kezdődött, amit szinte azonnal Campisano ziccere követett. Ekkor azonban Tóth Oroslya is betalált, méghozzá távolról, amivel 24-42-re változott az állás. Ezután Smailbegovic volt sikeres – szintén távolról – majd Zivaljevic, illetve Aldazabal Berroa kosarát követően 28-45-öt mutatott az eredményjelző. A negyed ötödik percébe lépve Bach Boglárka volt sikeres. A mezőnyt tekintve a mérkőzés két legeredményesebb pontdobója ekkor Sara Heljic és Tóth Orsolya volt – mind a ketten a Vasas Akadémia csapatából – akik egyénenként 10-10 dobott pontig jutottak. A felek közötti differencia a 20 pontot végül Bach Boglárka sikeres 2+1-es akciójával lépte át, majd Heljic ismét betalált, így az állás 28-50-re változott. Ezt követően Angyal Barbara két hárompontost is értékesített sorozatban, amivel a BKG minimálisan lejjebb tudott faragni hátrányából (34-50). Ekkor Tóth Orosolya és Kovács Vanessza kosárváltása következett (36-52). A negyed hátralévő idejében két kosár is született a hazai együttestől – míg a Vasasnak csupán egy pontot sikerült szereznie – így az utolsó játékszakasz 40-53-ról folytatódhatott.

A találkozó végső negyedét fej-fej mellett kezdték meg a csapatok, ám a 10 pont feletti előny továbbra is a Vasas Akadémia kezében volt. Bach Boglárka kosara után pedig a 44-60-os állás volt olvasható a kijelzőn. Tóth Orsolya is betalált, ám ekkor inkább Campisano hárompontosára irányult a reflektorfény, ugyanis ezzel a BKG együttese egy határozott lépést tett pozitív irányba (47-62). Smailbegovic triplája következett, mely után a Vasas Akadémia vezetőedzője kért időt. Visszatérve a vendégek hajrát indítottak és 20 pont fölé növelték előnyüket. Két perc volt hátra a mérkőzésből és 47-71-es állást regisztrálhattuk. A hátralévő időben mindent elkövettek Gedei Tibor tanítványai, hogy szépítsenek eddigi teljesítményükön. Ennek ellenére viszont nem találtak fogást a vendég együttesen, és a Vasas akadémia végül 22 pontos győzelmet aratott a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós otthonában – a mérkőzés végeredménye pedig 51-73 lett.

Hirdetés