Hirdetés
Magyarország

Végig vezetve nyert a Csata a BEAC otthonában

ELTE-BEAC Újbuda - Ludovika-FCSM Csata 61-86 (18-30, 12-20, 20-19, 11-17)

Bajnokság, 7. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Farkas G., Jakab L., Sörlei A. (Vághy t.)

ELTE-BEAC Újbuda: Ivanova, Czank 10, Boros J. 7/3, Mérész 15, Barnai 15. Csere: Joseph 6/3, Koch 2, Katona, Orosz 3/3, Dénes.

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 22/12, Lelik 17/9, Hegedűs 12/3, Carey 10, Toman 2. Csere: Balogh, Simon 10/6, Angyal, Gyöngyösi 8, Böröndy 5.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

A 7. forduló fővárosi rangadóján a Ludovika-FCSM Csata 86-61-re győzte le az ELTE-BEAC Újbudát.

Villámrajtot vett a Csata, Toman Petra duplájával és Horváth Bernadett triplájával gyorsan előnybe kerültek Tursics Krisztián tanítványai. A folytatásban Lelik Réka vette át a főszerepet, egymaga 8 pontot szerzett. Nem telt el hat perc az összecsapásból, amikor 15-7-nél Balogh Judit időt kért. A BEAC-nál ekkor Barnai Judit négy, Mérész Beatrix három pontnál járt. Visszatérve a pályára, Lelik Réka büntetőkkel 10 egységre növelte csapata előnyét. Barnai és Mérész révén igyekezett zárkózni a BEAC. 20-15-nél volt is egy felzárkózása a házigazdának, de Horváth Bernadett és Gyöngyösi Janka visszaállította a kétszámjegyű különbséget. Az első negyed hajrájában hazai oldalon Orosz Zsófia triplát értékesített, de Hegedűs Janka és Simon Zsófia végül 30-18-as előnyhöz jutatta csapatát a játékrész végére. A második negyedet Lelik Réka triplája indította, erre azonban Barnai Judit gyorsan válaszolt. A BEAC-nak 35-24-nél így még volt egy felzárkózása a második szakaszban is.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

A hazaiak 10 egység alá nem tudtak jönni, Horváth Bernadett két triplával felelt ezen kísérletükre, 41-25-re módosítva az állást. A Csata az első 20 percben a 14 hárompontos kísérletéből 9-et értékesített. A hazaiak a második szakaszban összesen négy mezőnykosarat jegyeztek. A különbség ennek megfelelően gyorsan nőtt a két gárda között. A Csata 44-30 után 6-0-val zárta a félidőt, így 20 perc játékot követően már 20 egységgel mentek a vendégek, akiknél Zele Dorina ezúttal sem tudta vállalni a játékot. A félidőben a BEAC-nál Mérész Beaatrix 11, Barnai Judit 10 egységnél járt. A Csatánál Lelik Réka 15, Horváth Bernadett 14 pontot jegyzett. A harmadik negyedet Horváth Bernadett duplája és Boros Julcsi triplája vezette fel. Nagy erőket mozgósított a BEAC, hogy közelebb férkőzzön riválisához. A Csatánál azonban mindig volt, aki előrébb lépett. A harmadik szakaszban például Stasha Carey értékesített sorozatban hat pontot.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Összességében 20 egység felett állandósult a differencia. A legnagyobb különbséget Böröndy Vivien büntetőjénél 65-40-nél regisztrálhattuk a harmadik peridusban. Innen Shequila Joseph, Czank Tímea és Barnai Judit 67-50-re hozta fel a hazaiakat, 10-2-es futást vezényelve. A harmadik etapot végül Horváth Bernadett duplája zárta, melynek köszönhetően 69-50-ről futottak neki a záró szakasznak a felek. Nem volt kérdés a győztes kiléte. Shequila Joseph révén 69-53-ra felzárkózott a BEAC, de ez volt a legszorosabb mérkőzésállás a záró etapban. A különbség 75-55-nél újra elérte a 20 pontot, majd Hegedűs Janka triplájával és Lelik Réka, illetve Stasha Carey villanásával 82-55-re elszakadt a Csata. Mindkét oldalon minden bevethető játékos pályára került. A Csata végig kézben tartva az irányítást 86-61-es sikert aratott.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés