Hirdetés
Magyarország

Végig vezetve nyert Albertirsán az ELTE-BEAC Újbuda

VBW CEKK Cegléd - ELTE-BEAC Újbuda 51-64 (12-25, 12-7, 17-17, 10-15)

Bajnokság, 12. forduló
Albertirsa, Albertirsa Újcsarnok
Földházi Tamás Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Lengyel Ádám József (Vághy Tamás János)

VBW CEKK Cegléd: Katona 2, Baugh 6, Holesinska 14/6, Rakita 8/6, Szabó Fl. . Csere: Szabó P. 2, Szabó D. 9/3, Kobolák 3, Szabó Fa. -, Szirony 5/3 , Laufer -.

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 15/9, Boros B. 6/6, Boros J. 2, Mérész 23/6, Barnai 12. Csere: Joseph 1, Katona -, Ivanova 2, Dénes -, Zsámár 3/3, Juhász -.

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

A bajnokság 12. fordulójának utolsó mérkőzésén az ELTE-BEAC Újbuda idegenben, 51-64-re győzte le a VBW CEKK Cegléd együttesét.

A találkozót Czank Tímea hárompontosa indította, amivel a BEAC azonnal lépéselőnybe is került. A folytatásban a Cegléd oldaláról nem jött válasz, védekezésben pedig hibát vétettek – Baugh faultolta Mérész Beatrixot – így a fővárosi együttes fiatal tehetsége dobhatott két büntetőt. Kettőből egyet sikerült értékesíteni, a második maradt ki, amiből a hazaiak kontrába támadhattak. Baugh javított előző hibáján, ziccerből volt sikeres, így az állás 2-4-re változott. A folytatásban ismét Mérész Beatrix harcolta ki két büntető jogát. Ezúttal mind a kétszer betalált, majd nem sokkal ezután tempóból szerzett kosarat (2-8). Az etap ötödik percébe érkeztek az események és a Ceglédnek továbbra is csak egy kosarat sikerült szereznie. Ekkor Czank talált be ismét távolról. Erre viszont már a hazaiak is reagáltak, Szirony Dorina dobott triplát (5-11). Ezt követően kosárra kosár volt a válasz. 7-15-nél Czank Tímea szerezte meg a 10. pontját, ezért a hazaiak vezetőedzője kért időt eligazításra. Visszatérve Barnai Judit ellen követtek el személyi hibát, így ő dobhatott két büntetőt (7-16). Balogh Judit együttese továbbra is magabiztosan tartotta kialakított előnyét, a 10 pontot pedig Boros Berta hárompontosával sikerült átlépniük (10-22). A hátralévő időben míg a fővárosiak oldaláról Mérész, illetve Joseph volt sikeres, a Ceglédtől Holesinkska talált be, így a második játékszakasz 12-25-ről folytatódhatott.

A második negyedet Mérész Beatrix kosara vezette fel, mely közel négy percig az egyetlen találat volt. Megszakítva a ponthiányos periódust Balogh Judit vezetőedző kért időt (12-27). A folytatásban Szabó Petra, illetve Rakita Lili szerzett pontokat, amivel a Cegléd ismételten 10 pontra tudott felzárkózni (17-27). Ekkor Kobolák Cintia talált be, mellyel – negyedre lebontva – a hazaiak 9-2-es hajrát futottak. Azonban Barnai Judit büntetőjével, illetve rögtön ezután következő akciójával, 21-30-ra változott az állás. Itt viszont Rakita Lili dobott egy újabb triplát, fél percre a nagyszünettől pedig hazai időkérés következett (24-30). A továbbiakban egy kosár született vendég oldalon, tehát a felek 24-32-ről fordulhattak – azonban a negyedet a VBW CEKK Cegléd nyerte 12-7-re. A mezőny legeredményesebb játékosa 10 dobott ponttal továbbra is Czank Tímea volt.

A második félidőt Mérész Beatrix nyitotta meg hárompontosával, amivel a BEAC előnye ismét 10 pont fölé nőtt. A különbséget végül Szabó Dóra korrigálta közeli dobásával. Azonban Boros Berta ismételten távolról volt sikeres, így 26-38-ra változott az állás. A folytatásban Mérész a 14. pontját szerezte meg – ezzel pedig csapata legtöbbet dobó játékosa lett – és a Cegléd kért időt. Visszatérve Holesinska, illetve Szabó Dóra szerzett pontokat, így csapatuk 3 pontra zárkózott fel (37-40). Holesinska ezzel 8 pontot szerzett sorozatban, ami kiemelkedő teljesítménynek számít, ennek pedig akár döntő szerepe is lehet a találkozó során. A vendégek kértek időt, hogy rendezni tudják sorukat. Visszatérve ez meg is látszódott, hiszen előszőr Ivanova, majd Mérész talált be (37-44). Bár a negyedet 1 ponttal a Cegléd vezette, az összesített eredmény továbbra is a BEAC-nak kedvezett. Katona Szidónia kosarával már 5 pontra zárkóztak fel a hazaiak (39-44). Ekkor egy perc volt hátra a harmadik negyedből, és ismét Barnai Judit volt sikeres. Egy pillanatra sem pihenhettek Balogh Judit tanítványai, hiszen a hazaiak végig ott voltak a sarkukban. A játékrész végül Czank Tímea triplájával végződött – 41-49 volt az állás.

A záró szakasz következett, amit a BEAC 9-0-ás hajrával indított. Javarészt Mérész Beatrix kosaraival, amikkel a fiatal tehetség már 23 dobott pontnál járt (41-56). Ez 17 pontos hátrányba helyezte a hazaiakat, így vezetőedzőjüknek időt kellett kérnie. Visszatérve azonban a fővárosi együttes tovább folytatta a rövid szünet előtt elindított hajrájukat – ezúttal Barnai Judit volt sikeres (41-60). Több, mint öt perc telt el az utolsó negyedből és a Cegléd továbbra sem szerzett pontokat. A rossz sorozatot végül Szabó Dóra és Baugh törte meg büntetőivel, akikhez Holesinska is csatlakozott közeli dobásával (47-60). A BEAC azonban továbbra sem engedte közelebb ellenfelét. Ezúttal Boros Júlia és Barnai Judit talált be, amivel közel 20 pontra növelték csapatuk előnyét (47-64), a ceglédiek egyetlen pontforrása pedig büntetőikből származtak. A hátralévő időben a vendégek megtartották nagyszámú előnyüket, így a végeredmény 51-64 lett az ELTE-BEAC Újbuda javára.

Hirdetés