Hirdetés
Magyarország

Végig vezetve nyert francia ellenfele ellen a Sopron Basket

Sopron Basket - Basket Landes 76-54 (26-20, 16-8, 23-13, 11,13)

Euroliga, 7. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Goran Sljivic, Silvia Marziali, Silvia Jury (Drazen Strok)

Sopron Basket: Williams 14/6, Jovanovic 9/3, Határ 8, January 12/6, Brooks 11/6. Csere: Fegyverneky 9, Varga A. 7/3, Gaye 4, Varga S. 2.

Basket Landes: Magarity 14, Turcinovic -, Tolo 9, Paget 5/3, Chery 7/3. Csere: Fauthoux 8/6, Cardenal -, Abega 6/6, Roumy 5/3.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Az Euroliga 7. fordulójában a Sopron Basket 76-54-es győzelmet aratott hazai pályán a Basket Landes együttese ellen.

Fej-fej mellett haladva kezdték meg a találkozót a csapatok. A Sopronból előszőr Nevena Jovanovic, majd Gabby Williams szerzett pontokat, míg az ellenfélnél Regan Magarity talált be (4-2). Ezt követően a hazaiak 9-4-es hajrába kezdtek, amivel 13-6-ra változott az állás. Kendra Chery szerzett újabb triplát, amire Jovanovicnak szintén egy távoli dobás volt a válasza (16-9). Marine Fauthoux hárompontosát, illetve Magarity ziccerét követően 2 pontra zárkózott fel a francia együttes (16-14). A folytatásban Williams kétszer is betalált a tripla vonal mögül, így a Sopron tovább növelhette előnyét (22-16). Az első negyed utolsó egy percéhez érkeztünk, amikor Gabby Williams már 10 dobott pontnál járt. A statisztikai adatokat nézve a hazai együttes elképesztő százalékban dobott az etap során, összesítve 17 rádobásból 11 ment be nekik, amivel 64.71%-ot értek el.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A második játékszakasz 26-20-ról folytatódhatott. A negyed első kosara azonban csak másfél perc elteltével született meg, Varga Alíz dobott hárompontost. Őt nem sokkal később Kendra Chery ziccere követte (29-22). Ekkor Williams kezdte meg a támadást – ami összesítve 3 pontot eredményezett volna a Sopronnak – ám a bírok érvénytelennek ítélték az akciót, tehát az állás nem változott. A negyed hatodik percébe érkeztek az események, amikor a hazaiak majdnem 10 pontra növelték a csapatok közötti differenciát, így a franciák kértek időt (33-24). A folytatásban megrekedt a pontszerzés, hiszen a következő kosár majdnem két egész perc elteltével született, a Basket Landes oldalán. 33-26-nál Jelena Brooks-ot faultolták tripladobás közben, így három büntetőt dobhatott. A három dobásból egyet sikerült értékesítenie, amivel 34-26-ra változott az állás. Következőnek January dobott hárompontost, amivel a Sopron Basket 10 pont fölé növelte előnyét, és megint csak a franciák vezetőedzője kért időt. Az eligazítás után kevesebb, mint másfél perc állt a franciák rendelkezésére, hogy javítsanak. Ez végül nem sikerült nekik – sőt a hazaiak tovább növeltél előnyüket – és a csapatok végül 42-28-ról kezdhették meg a nagyszünetet. 

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A soproniak 7-0-ás hajrával indították a második félidőt – amivel a felek közötti differencia meghaladta a 20 pontot – így a vendég együttes vezetősége kénytelen volt időt kérni (49-28). A folytatásban sem változott a helyzet, a hazai együttes továbbra is dominált, a 20 pontos különbség pedig állandósult. A negyed ötödik percébe érkezve Varga Alíz szerzett kosarat, amivel 57-33-ra változott az állás. Ezután a franciák találtak be kétszer is, így Gáspár Dávid kért időt (57-38). Bár újból 20 pont alá sikerült férkőzni a vendégeknek, a Sopron precíz védekezésén továbbra sem találtak fogást. A folytatásban végül a hazai együttes mégis visszatornázta magát 20 pont fölé, így az utolsó negyed 65-41-ről kezdődhetett.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A záró szakaszt valamivel magabiztosabb játékkal kezdte meg a Basket Landes, a negyedet nézve 5-5 volt a csapatok közötti állás. 70-46-nál Gáspár Dávid vezetőedző kért időt eligazításra. A csapata magabiztosabban tért vissza a pályára, ennek ellenére rengeteget hibáztak, leginkább támadásokban. Szerencsére a vendég együttes sem produkált hibátlan támadóteljesítményt, így a soproniak megtartották több, mint 20 pontos előnyüket. A mérkőzés hajrájába érkezve Sara Roumy szerzett három pontot, így ismét hazai időkérés következett. A hátralévő idő alatt továbbra sem változott a mérkőzés képe. A Sopron Basket továbbra is dominálta a parkettet, és végül 22 pontos győzelmet aratott vendégük felett, Gáspár Dávid együttese 76-54-re verte a francia Basket Landes együttesét.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés