Hirdetés
Archivum

Végleges a 2019-es Európa-bajnokság menetrendje:

:

Hirdetés

A FIBA és a nemzeti szervezõbizottságok elkészítették a 2019-es szerb-lett közös rendezésû nõi kosárlabda Európa-bajnokság hivatalos menetrendjét és csarnokbeosztását.

A 2019-es kontinenstorna küzdelmeit június 27. és július 7. között bonyolítják le. A csoportmeccseknek a lett fõváros Riga, illetve Szerbiában Nis és Zrenjanin (Nagybecskerek) városa ad otthont. A kontinenstorna végjátékára pedig Belgrádban kerül sor. A magyar válogatott a C-csoportba került Törökország, Olaszország és Szlovénia mellé.

A torna beosztását a FIBA nemzeti szervezõbizottságokkal és a kiemelt médiapartnerekkel egyeztetve készítette el. Hivatalossá vált, hogy a magyar válogatott a csoportmeccseit Nis városában játssza. A mieink június 27-én csütörtökön 16 órától Szlovénia ellen mutatkoznak be. Másnap, június 28-án, pénteken 18 óra 30 perctõl mérkõzünk Olaszországgal. A szünnapot követõen pedig június 30-án, vasárnap 16 órától Törökország ellen zárjuk a csoportkört.

A csoportkörben minden nap nyolc mérkõzést bonyolítanak le. Az elsõ találkozó a játéknapokon délben kezdõdik és az utolsó pedig 20 óra 30 perctõl. Az is eldõlt, hogy július 7-én vasárnap 17 óra 30 perctõl rendezik Belgrádban a bronzmeccset és 20 óra 30 perctõl a finálét.

A teljes menetrend

Hirdetés