Hirdetés
Archivum

Végleges a 3×3-as Világbajnokság programja:

:

Hirdetés

A nemzetközi szövetség (FIBA) nyilvánosságra hozta a június 8. és 12. között a Fülöp-szigeteken, Manilában megrendezésre kerülõ 3×3-as kosárlabda Világbajnokság mérkõzéseinek hivatalos menetrendjét.

A FIBA tájékoztatása alapján minden játéknapon a hivatalos program helyi idõ szerint 11 óra 30 perckor, magyar idõ szerint 5 óra 30 perckor kezdõdik. Helyi idõ szerint pedig 19 óra és 20 óra között ér véget. Ez alól az utolsó nap a kivétel, amikor helyi idõ szerint 12 óra 50 perckor indulnak a mérkõzések és a hivatalos program egészen 21 óra 30 percig tart.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatott a tornán a D-csoportba került. Válogatottunk június 8-án, pénteken magyar idõ szerint 10 óra 20 perctõl Hollandia ellen mutatkozik be. Ezen a napon még egy meccs szerepel a programban, 11 óra 40 perctõl ugyanis Spanyolország ellen lépnek pályára a mieink.

A csoportkör június 10-én, vasárnap folytatódik a magyar lányok számára. Ekkor 8 óra 50 perctõl Németország lesz az ellenfél, majd 13 órától a házigazda Fülöp-szigetek válogatottja. A csoportkörbõl az elsõ két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba, melynek mérkõzéseit június 12-én, kedden bonyolítják le.

A rendezvényhelyszínt Manilában a Fülöp-szigetek nemzeti standionjának számító 55 ezer nézõ befogadására alkalmas Philippine Arénában állítják fel. A torna utolsó napját június 12-re idõzítették, ami Fülöp-szigetek legnagyobb nemzeti ünnepe. A szervezõk erre a napra kiemelt érdeklõdéssel számolnak.

Az elmúlt évben világbajnoki ezüstérmet szerzõ magyar válogatott május elején kezdte a felkészülést. A keret tagjai a hétvégén két nemzetközi tornát nyertek. A felkészülés jelenlegi állásáról ITT írtunk.

Hirdetés