Hirdetés
Archivum

Végleges a DVTK EL-selejtezõs ellenfelének kerete:

:

Hirdetés

Kedden véglegesítette keretét a 2019/2020-as évadra a Reyer Venezia. Az olasz élcsapat lesz az Aluinvent DVTK ellenfele az Euroliga selejtezõjében.

Fotó: Reyer.it

Fotó: Reyer.it

Már a sorsolást követõ szerkesztõségi jegyzetünkben is rávilágítottunk arra, hogy a korábbi évekhez képest kisebb volt a mozgás a Reyer Veneziánál. Hosszabbított a légiósok közül Anete Steinberga és Jolene Anderson, az olasz magból pedig Valeria de Pretto, Martina Bestagno és Debora Carangelo, illetve a veterán Laura Macchi. Lényegében ezek a hosszabbítások garanciát jelenthetnek arra a velenceiek számára, hogy egy stabil alapcsapat ad vázat a következõ évad építkezéséhez.

Új légiósként kell beilleszteni Gintare Petronyte-t. A klasszis litván center tavaly a török Mersin gárdájában 19.3 pont, 9.3 lepattanó átlaggal extra szezont teljesített. Erõsödött több igazolással az olasz mag. Hazatért a nagy reményû center Elisa Penna, aki az Egyesült Államokban 15.3 pontot, 5.6 lepattanót átlagolt a Wake Forest hallgatójaként. Penna velencei nevelés és az amerikai tanulmányok után már hazája válogatottjában is ott volt nyár elején az Eb-n.

A 33 éves irányító Chiara Pastore a San Martino alakulatától érkezik, ahol tavaly 5.6 pont, 1.8 gólpassz lett végül egy hullámzó szezon után az átlaga. Az érkezõk sorát pedig az olasz gyökerekkel rendelkezõ, kettõs állampolgársággal bíró ausztrál bedobó Alex Ciabattoni teszi teljessé. Tavaly az olasz másodosztályban 22 pontos átlagot teljesített. Az elmúlt évadban az õszi idõszakban Ciabattoni négy Európa Kupa meccsen már pályára lépett velencei színekben, de a több játékperc és a fejlõdése reményében a klub kölcsönadta a Polzano alakulatának. Most egész évben számítanak rá.

Hirdetés