Hirdetés
Európa

Végleges a februári FIBA Olimpiai Selejtező mezőnye:

:

Hirdetés

Hétfőn a hajnali órákban lezárult az utolsó FIBA Olimpiai Előselejtező torna is. Az elmúlt napokban öt helyszínen zajlottak csatározások, melyek végére kialakult a februári 16 csapatos Olimpiai Selejtező mezőnye.

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a 2020. február 6. és 9. között zajló 16 csapatos Olimpiai Selejtezőn a résztvevőket négy darab négyes csoportba osztják. A négy csoport küzdelmeinek négy különböző helyszín ad otthont: Belgium (Ostend), Kína (Foshan), Franciaország (Bourges) és Szerbia (Belgrád) kapott rendezési jogot.

A februári Olimpiai Selejtezőre a nyári kontinenstorna eredménye alapján hat európai válogatott (Spanyolország, Franciaország, Szerbia, Nagy-Britannia, Belgium és Svédország), illetve a már kvótával rendelkező Japán és USA korábban részvételi jogot nyert. Hozzájuk csatlakozik a hétvégi előselejtezők eredményei alapján még nyolc csapat. A FIBA összevont Ázsia-Óceániai régiójából Ausztrália, Kína és Dél-Korea, Afrikából Nigéria és Mozambik, Amerikából pedig Kanada, Brazília és Puerto Rico.

A 16 csapatos mezőnyt Ausztrália, Belgium, Brazília, Dél-Korea, Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Kína, Mozambik, Nagy-Britannia, Nigéria, Puerto Rico, Spanyolország Svédország és Szerbia alkotja.

A februári Olimpiai Selejtező sorsolására november 27-én kerül sor. A négyes csoportokból hárman jutnak ki a 2020-as Tokiói Olimpiára. Azokból a négyesekből, melyekbe USA és Japán kerül, mellőlük a két legjobb lép tovább. A másik két csoportból pedig az első három helyezett.

Fotó: KSS Press

Hirdetés