Hirdetés
Európa

Végleges a francia élvonal mezőnye:

:

Hirdetés

A Francia kosárlabda Szövetség (FFBB) elnöksége elbírálta az élvonalbeli nevezéseket. Nem változik a legmagasabb osztály mezőnye.

A 2020/2021-es szezonban a francia élvonal mezőnyét az alábbi gárdák alkotják:

Roche Vendée BC, Nantes Rezé Basket, ESB Villeneuve d’Ascq LM, Flammes Carolo Basket AA, Lyon ASVEL Féminin, St Amand Hainaut Basket, SASP Basket Landes, Tarbes Gespe Bigorre, BL Montpellier MMA, SASP Bourges Basket, Landerneau Bretagne Basket, Charnay Basket Bourgogne Sud

A felsorolás jól mutatja, hogy nem lesz változás a mezőnyben. Ettől függetlenül nem volt zökkenőmentes az elmúlt időszak Franciaországban és ezt a nemzetközi nevezések is jól mutatják. Az Euroliga főtábláján szerepelhet a Lyon és a Bourges. A franciák harmadik Euroliga helyén azonban módosítani kellett. A Lattes Montpellier nem tudta vállalni az indulást és ezt a pozíciót a Basket Landes tölti be. Nekik majd selejtezőt kell vívniuk.

Az Európa Kupában a Charleville-Mézières, a Roche Vendée BC, a Landerneau BB, a Villeneuve d’Ascq-LM és a Saint-Amand Hainaut Basket vehet részt. A Basket Landes Euroliga nevezésével felszabadult helyet a második számú európai kupában a Hainaut Basket kapta meg.

Fotó: basketlfb.com

Hirdetés