Hirdetés
Európa

Végleges a holland keret a novemberi válogatott programra:

:

Hirdetés

Válogatottunk november 14-én lép pályára Amszterdamban Eb-selejtezőn. A holland válogatott szakmai stábja minap bemutatta a keretét a novemberi programra.

A holland válogatottnak augusztusban Olaszországban volt egy hosszabb összetartása és az akkor megismert keretre épül a mostani csapatuk. Hollandiában egyáltalán nincs szétválasztva az 5:5 és a 3×3 szakág. Mindkét csapatot Hakim Salem vezetőedző irányítja, ahogy az EWBL-be nevezett (felnőtt és U20-as válogatottakból álló) Orange Lions együttesét is.

Természetesen a holland keretben is találunk profikat. A legismertebb a Spanyolországban légióskodó trió, a salamancai center Emese Hof, az Araski alakulatából Natalie van den Adel és Zamorából Laura Cornelius. Bekerült a csapatba a Herner TC-vel a Szekszárd ellen az Európa Kupában is pályára lépő Laura Westerik. A 3×3-as vonalról, amely megállás nélkül versenyzett nyáron az olimpiai kvalifikáció reményében, pedig talán a magyar közönség előtt is jól ismert a Bettonvil-testvárpár.

“Nyáron tartottunk egy 10 napos edzőtábort Olaszországban. Rendkívül fontos volt, hogy akkor újra együtt tudtunk lenni. Ráadásul Laura, Richelle és Emese rendelkezésre állt. Sok szempontot figyelembe vettünk a válogatásnál. Kezdve azzal, hogy kik azok, akik profiként rendszeres napi edzésmunkát végeznek a klubjaikban. Milyen szinten versenyeznek, milyen statisztikáik vannak. A nyáron elvégzett munkát és természetesen fontos volt, hogy mindenki egészséges legyen. Kíváncsian várom, hogy az augusztusi pozitív hullámot tudjuk-e tartani. Én nagyon bízom benne, hogy igen és valami szép ajándékkal tudjuk meglepni a szurkolóinkat. Három csapatos a csoportunk, így minden mérkőzés számít. Magyarországnak még egy honosított amerikai irányítója is van, aki döntő szerepet vállalt az Európa-bajnokságon. Várjuk már, hogy újra nagypályán játszunk egy ilyen sűrű 3×3-as nyár után.” – mondta Hakim Salem.

A holland válogatott kerete: Jill Bettonvil (Orange Lions 3×3), Loyce Bettonvil (Orange Lions 3×3), Laura Cornelius (CD Zamarat), Noor Driessen (Sportiff Company Grasshoppers / Orange Lions 3×3), Emese Hof (Perfumerias Avenida Salamanca), Rowie Jongeling (OSC), Fleur Kuijt (Orange Lions 3×3), Karin Kuijt (Sportiff Company Grasshoppers / Orange Lions 3×3), Natalie van den Adel (A.D.B. Araski), Chatilla van Grinsven (Valosun KP Brno), Richelle van der Keijl ( BLK SLavia Praha), Laura Westerik (Herner Turn Club).

Hirdetés