Hirdetés
3x3

Végleges a keret a World Urban Games 3×3-as tornájára:

:

Hirdetés

Szeptember 13. és 15. között rendezik Budapesten, a Nagyvásártelepen a World Urban Games-t, melynek programjában szerepel a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának Szuperdöntője.

A nyolccsapatos tornára véglegessé vált a magyar válogatott kerete. Süle Krisztina szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy Benke Sára, Doktor Anna, Jáhni Zsófia és Kováts Gabriella négyese alkotja a magyar csapatot.

Fotó: FIBA.Basketball

Az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligáját tekintve Doktor Anna az ukrajnai, a szolnoki és a debreceni tornákon is pályára lépett. Benke Sára és Kováts Gabriella Ukrajnában és Szolnokon szerepelt, míg Jáhni Zsófia a sorozat debreceni állomásain volt a csapat tagja. A magyar válogatott eredményes nyarat tudhat maga mögött, pályán is kiharcolta a részvételi jogot a Szuperdöntőre. Süle Krisztina együttese ugyanis megnyerte Közép-Kelet Európai Konferenciát.

A World Urban Games keretében megrendezésre kerülő  3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának Szuperdöntőjén az “A” jelű négyest Oroszország, Franciaország, Hollandia és Uganda alkotja. A B-csoportba került Magyarország. A mieink ellenfelei Kína, Ukrajna és Lengyelország lesznek.

A menetrendet tekintve a magyar csapat szeptember 13-án, pénteken 18 óra 5 perctől Ukrajna ellen debütál. Másnap 13 óra 10 perctől Lengyelország, majd 18 óra 5 perctől Kína lesz a rivális. A csoportok első helyezettjei rögtön a legjobb négy közé kerülnek. A negyeddöntőben a második és a harmadik helyezettek játszanak keresztbe. A torna végjátékát szeptember 15-én, vasárnap rendezik.

A minap vált hivatalossá, hogy a torna nagy médiafigyelmet kap. A 3×3-as kosárlabda döntőket vasárnap 18 óra 30 perctől az Eurosport2 élőben közvetíti. Több, mint 50 országban láthatják majd a televízió nézők a torna végjátékát Budapestről.

 

 

Hirdetés