Hirdetés
3x3

Végleges a magyar válogatott kerete az U23-as 3×3-as Világbajnokságra:

:

Hirdetés

Október 2. és 6. között rendezik az U23-as 3×3-as Világbajnokságot Kínában. A hétvégén véglegessé vált a magyar válogatott utazó kerete.

Fotó: FIBA.Basketball

Süle Krisztina szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy a kínai Világbajnokságon Doktor Anna, Jáhni Zsófia, Kováts Gabriella és Tóth Orsolya összeállításban szerepel a magyar válogatott.

A torna csoportjainak beostztása is elkészült a közelmúltban. A mieink a B-csoportba kerültek Kína, Hollandia, Svájc és Sri Lanka mellé. A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, ahol keresztbe játszanak a felek. Továbbjutás esetén válogatottunk a D-csoportból kapna riválisát, ahol Ukrajna, Franciaország, Japán, Olaszország és Türkmenisztán szerepel.

A csoportmérkőzéseket tekintve a válogatottunk október 2-án, szerdán magyar idő szerint 14 óra 15 perctől Svájc ellen debütál, majd aznap 15 óra 35 perctől Sri Lanka lesz a rivális. Október 4-én, pénteken 10 órától Kína ellen folytatjuk a szereplést. A csoportkört október 4-én 12 óra 15 perctől Hollandia ellen zárjuk.

Hirdetés