Hirdetés
Archivum

Végleges a negyeddöntõk párosítása és menetrendje az U18-as Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, szerdán rendezték a nyolcaddöntõket Udinében az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon. Késõ estére kialakultak a negyeddöntõs párosítások és végleges lett a csütörtöki játéknap programja is.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott vívja a csütörtöki játéknap elsõ negyeddöntõjét, amikor 14 óra 15 perctõl Franciaországgal mérkõznek a mieink. A találkozóhoz részletes beharangozónk ITT olvasható.

A második párharcban 16 óra 30 perctõl mérkõzik a címvédõ Belgium és Spanyolország. Bár a spanyolok a csoportkörben a szerbektõl kikaptak és így második helyen léptek tovább, de komoly játékerõt képviselnek. Nagy kihívás elõtt áll a címvédõ, mely a lehetõ legtöbb játékosát visszahozva a tavalyi aranyérmes gárdából, a torna egyik legnagyobb favoritja.

18 óra 45 perctõl rendezik Lettország és Oroszország összecsapását. A letteket láthattuk a magyar válogatott ellen. Egy jó szerkezetû gárda, melyet Aleksa Gulbe és Nikola Ozola révén kiemelkedõ egyéni teljesítmények jellemeznek. Esélyesek az oroszok ellen, akik egy magas, de igazán klasszis játékosokat nélkülözõ csapatot hoztak. Az egész tornán hullámzó teljesítményt nyújtottak.

A program 21 órától Németország és Csehország összecsapásával zárul. A németek esélyei Nyara Sabally visszatérésével jelentõsen megnõttek. A magyar válogatottal szerepeltek egy alapcsoportban. Extra generációjuknak ez a torna lehet a nagy dobása ebben a korosztályban, biztosan megpróbálnak élni vele. A csehek az Európa-bajnokság kellemes meglepetése. Lendületes, ponterõs játék jellemzi õket. Érdemes figyelni rájuk. Megjósolhatatlan a gyõztes kiléte.

A csütörtöki program

Negyeddöntõk
14:15 Magyarország – Franciaország
16:30 Belgium – Spanyolország
18:45 Lettország – Oroszország
21:00 Németország – Csehország

9-16. helyért
14:15 Horvátország – Bosznia-Hercegovina
16:30 Szlovénia – Lengyelország
18:45 Svédország – Szerbia
21:00 Olaszország – Írország

Ágrajz

Hirdetés