Hirdetés
Archivum

Végleges a soproni Európa-bajnokságra készülõ U20-as spanyol válogatott kerete:

:

Hirdetés

Június 12-én, kedden kezdi meg a felkészülést a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokságra a címvédõ spanyol válogatott. A 15 fõs bõ keretet minap publikálta hivatalos felületein a helyi kosárlabda szövetség.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Miguel Mendez a Jekatyerinburg vezetõedzõje készíti fel a csapatot a soproni kontinenstornára. Az ismert szakember így pár hónappal az Euroliga gyõzelem után visszatér a Novomatic Arénába. Ezúttal nem feltétlenül egy annyira kiemelkedõ csapattal. Ez az U20-as spanyol válogatott, mely természetesen így is nagyon komoly játékerõt képvisel, a tavalyi U19-es Világbajnokságon 8. helyezett gárdára épül.

A spanyol szövetség közleménye ugyanazt a nyilatkozatot idézi, amit Miguel Mendez május 18-án a székfoglalójában megfogalmazott. A keretet ekkor úgy jellemezte, hogy magas posztokon “nagy harcosokkal” rendelkezik, míg a külsõ sorban olyan gyors játékosokkal, akik a spanyol kosárlabdára jellemzõ tranzíciós játékot hatékonyan meg tudják valósítani.

A felkészülés során a magyar válogatott is megmérkõzik Spanyolországgal a Torneo Ferrol keretében. A június 22. és 24. között megrendezésre kerülõ négycsapatos erõpróbán még Szerbia és Hollandia együttese vesz részt. Ezt megelõzõen Miguel Mendez tanítványai a spanyol U23-as válogatottal játszanak egy felkészülési meccset, majd a soproni Európa-bajnokság elõtt Belgiumba utaznak, ahol a házigazdák mellett Franciaországgal és Törökországgal találkoznak.

A spanyol U20-as válogatott kerete: Lucía Alonso (Arizona) Laura Peña (Sant Adrià), Itziar Ariztimuño (Gernika), Aina Ayuso (Oregon), María Barneda (Ibaizabal), Sara Iparraguirre (IDK Gipuzkoa), Iris Junio (Gran Canaria), María Erauncetamurguil (IDK Gipuzkoa), Silvia Serrat (USF), Naira Cáceres (Butler), Irati Etxarri (Araski), Paula Ginzo (Estudiantes), Umo Diallo (Araski), Laia Sole (Duquesne) és Lola Pendade (Ribet Acad).

Hirdetés