Hirdetés
Archivum

Végleges a spanyol élvonal csapatlistája a 2019/2020-as szezonra:

:

Hirdetés

Korábban már beszámolhattunk arról, hogy a Spanyol Kosárlabda Szövetség Elnöksége elfogadta a 2019/2020-as élvonalbeli bajnokság (Liga DIA) versenykiírását. A FEB a minap több részletet is nyilvánosságra hozott.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Megtárgyalták a klubok nevezéseit és ez alapján hitelesítették a 14-es csapatlistát. Meglepetés nincs, minden gárda a pályán elért eredménye alapján folytathatja. A 2018/2019-es szezon elsõ 12 helyezettje marad az élvonalban. A Snatt´s Sant Adrià és Baxi Ferrol búcsúztak a legmagasabb osztálytól. Helyükre pedig a két feljutó a Campus Promete és a Ciudad de los Adelantados csatlakozik.

A 2019/2020-as kiírás csapatlistája:
– Spar CityLift Girona (1º)
– Perfumerías Avenida (2º)
– Cadí La Seu (3º)
– Valencia Basket Club (4º)
– Lointek Gernika (5º)
– IDK Gipuzkoa (6º)
– RPK Araski (7º)
– Mann Filter Casablanca (8º)
– Embutidos Pajariel Bembibre (9º)
– Durán Maquinaria Ensino (10º)
– Nissan CB Al-Qázeres (11º)
– Quesos El Pastor (12º)
A két feljutó:
– Campus Promete (1º)
– Ciudad de los Adelantados (2º)

A legfontosabb információkat már szombaton meg tudtuk osztani. A Szuperkupát a Girona és a Salamanca között szeptember 21-re írták. Egy héttel késõbb rendezik az összevont nyitó fordulót, ahol egy helyszínen vonul fe mind a 14 csapat. Ez tavaly óriási siker volt. Bízzunk benne, hogy jó helyszínválasztással és szervezéssel idén szeptemberben is hasznosan szolgálja a nõi kosárlabda népszerûsítését.

A Spanyol Kupa nyolcas döntõjében az alapszakasz felénél, december 21-én a tabella elsõ nyolc helyén álló gárda vehet részt. Az alapszakaszt követõen pedig szintén az elsõ nyolc helyezett szerepel a bajnoki rájátszásban. Itt a párharcok az egyik fél második sikeréig tartanak a negyeddöntõktõl egészen a fináléig. Az utolsó hivatalos játéknap 2020. május 6.

Hirdetés