Hirdetés
Európa

Végleges a szlovák keret a soproni Eb-selejtező előtt:

:

Hirdetés

A napokban a Szlovák Kosárlabda Szövetség hivatalos felületein Juraj Sura szövetségi kapitány és stábja bemutatta a válogatott 14 fős bő keretét a novemberi összetartásra. Szlovákiát november 17-én látjuk vendégül Sopronban a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjén.

A szlovák válogatott keretét nézve nagy meglepetés nincs. A nemzetközi rutinnal rendelkező és jelenleg egészséges, klubjaikban sok lehetőséget játékosokat mind beválogatták. Ott van a keretben a Győrben ponterős teljesítményt nyújtó Zofia Hruscakova vagy éppen a Gdyniával Euroligában szereplő kettős, Barbora Bálintová és Angelika Slamová.

“14 játékost hívtunk meg. Próbáltunk összeállítani egy bővebb keretet azokból, akik egészségesek és pályára tudnak lépni a válogatottban. Hármas csoportba kerültünk, ami azt jelenti, hogy összesen négy mérkőzést vívunk, így mindegyiknek óriási a tétje. Az első meccs sok mindent meg fog mutatni a csoport erőviszonyairól. A magyar válogatott 7. helyezett volt legutóbb az Európa-bajnokságon. Minőségi csapat, de mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében.” – fogalmazott a szlovák szövetség közleményében Juraj Suja.

A szlovák válogatott kerete: Michaela Balážová (Young Angels Košice), Barbora Bálintová (Arka Gdyňa, Poľ.), Nikola Dudášová (MBK Ružomberok), Michaela Fekete-Ráková (MBK Ružomberok), Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky), Žofia Hruščáková (UNI Győr MÉLY-ÚT,), Ivana Jakubcová (Gesam Gas e Luce Le Mura Lucca, Tal.), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Alica Moravčíková (MBK Ružomberok), Sabína Oroszová (Allianz Geas Sesto San Giovanni), Veronika Remenárová (KP Brno), Regína Palušná (jelenleg csapat nélkül), Angelika Slamová (Arka Gdyňa), Timea Sujová (ŠBK Šamorín).

Fotó: SlovakBasket

Hirdetés