Hirdetés
Archivum

Végleges a szolnoki U18-as 3×3-as Eb-selejtezõ menetrendje:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már nagy terjedelemben hírt adtunk, szombaton és vasárnap Szolnokon kerül sor a debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokság egyik selejtezõ-tornájára. Véglegessé vált a hétvége menetrendje.

Bár a magyar válogatott házigazdaként alanyi jogon résztvevõje a debreceni U18-as Európa-bajnokságnak, de ettõl függetlenül a korábbi évekhez hasonlóan szurkolhatunk a lányoknak a szolnoki tornán. A Laufer Gabriella, Kovács Kitti, Madár Kata és Varga Eszter összeállítású csapatunknak kiváló nemzetközi tapasztalatszerzési lehetõséget kínál az esemény.

Szolnok mellett az olaszországi Bariban és a franciaországi Voiron városában rendeznek még selejtezõt. Szolnokról a magyar válogatott mellett a három legjobb, míg az olasz és a francia rendezésû selejtezõbõl négy-négy gárda kvalifikálja magát a debreceni Európa-bajnokságra. Mint ismeretes a magyar csapat az U18-as korosztályban címvédõ a kontinensen.

A szolnoki selejtezõben az A-csoportot Ukrajna, Németország, Lengyelország és Svédország alkotja. A „B” jelû négyesben pedig Magyarország, Oroszország, Fehéroroszország és Izrael szerepel.

Már az U18-as selejtezõkben is bevezették azt a változást, amit a felnõtteknél Andorrában tapasztaltunk. A csoportok elsõ helyezettjei alanyi jogon továbbjutók, míg a második és a harmadik helyezettek a torna elõdöntõjében keresztbe játszanak. Ezen párharcok gyõztesei mérkõznek a szolnoki fináléban a harmadik továbbjutó helyért. Amennyiben a magyar válogatott a legjobbak között lesz, úgy a megszerzett pozíciónknak megfelelõen tolódik majd a továbbjutók sora.

A nõi torna tervezett menetrendje

Augusztus 4., szombat
15:20 Ukrajna – Svédország
16:00 Magyarország – Fehéroroszország
17:00 Németország – Lengyelország
17:40 Oroszország – Izrael
18:40 Svédország – Lengyelország
19:20 Fehéroroszország – Izrael
20:20 Ukrajna – Németország
21:00 Magyarország – Oroszország

Augusztus 5., vasárnap
14:20 Németország – Svédország
15:00 Oroszország – Fehéroroszország
16:00 Lengyelország – Ukrajna
16:40 Izrael – Magyarország
Keresztjáték
19:40 Az A-csoport 2. helyezett – A B-csoport 3. helyezettje
20:00 A B-csoport 2. helyezettje – Az A-csoport 3. helyezettje
21:20 Az elõzõ két találkozó gyõztese

Hirdetés