Hirdetés
Archivum

Végleges a Szpartak Moszkva kerete:

:

Hirdetés

A napokban mutatta be a 2011/2012-es szezonra a keretét a Szpartak Moszkva Vidnoje. Az elmúlt öt évben öt EuroLigát döntõt játszó és abból négyet megnyerõ orosz gárda a következõ szezonra jelentõsen átalakul.

Már többször is beszámoltunk róla, hogy komoly változások várhatóak Pokey Chatman együttesénél. A csapat elsõ számú irányítója, Sue Bird a nagy rivális Jekatyerinburghoz igazolt, míg az orosz válogatott alapembere Ilona Korstin Törökországban folytatja pályafutását és Lauren Jackson sem tér vissza az alakulathoz.

Új korszak kezdõdik a Szpartak Moszkvánál, méghozzá teljesen új légiós sorral. A 2010-es év legjobb fiataljának választott szlovén irányító, Nika Baric érkezésérõl már beszámoltunk. Mellette a montenegrói válogatott és a Brno fáradhatatlan irányítója Jelena Skerovic is Oroszországba tette át a székhelyét, illetve Becky Hammon is a Szpartak Moszkva játékosa lesz. Hammonra így várhatóan kettes poszton számít majd Pokey Chatman.

Az amerikai különítményt az utóbbi években Európában a Kassát erõsítõ Candice Dupree és a Galatasaryban pattogtató Seimone Augustus alkotja majd. A csapat hazai magjához a Dinamo Moszkvától érkezõ Marina Kuzina és az orosz kosárlabdázás nagy tehetségének számító, 18 esztendõs Ksenia Tikhonenko csatlakozik majd.

Az új igazolások egyértelmûen azt mutatják, hogy az orosz sztárcsapat szakmai stábja mélyíteni szeretné a keretet. Az elmúlt évadban Pokey Chatman-nek kevesebb variációs lehetõsége volt, amely elsõsorban a bajnoki végjátékban és az EuroLiga fináléjában köszönt vissza. Hogy ezek a változások bejönnek-e és a klubszinten egyre jobban élesedõ orosz, spanyol, török versenyfutásban mire lesz elég ez a keret, azt októbertõl megtudjuk.

A Szpartak Moszkva kerete

Hirdetés