Hirdetés
Archivum

Végleges a társ-házigazda Lettország kerete az Európa-bajnokságra:

:

Hirdetés

A lett válogatott szakmai stábja bemutatta a 2019-es Európa-bajnokságon résztvevõ 12 fõs keretét. Több sérülés hátráltatja a társ-házigazdát.

Fotó: basket.lv

Fotó: basket.lv

Az már korábban eldõlt, hogy a Világbajnoksághoz képest két rutinos klasszisa Gunta Basko és Anete Steinberga nem lép pályára a hazai rendezésû kontinenstornán a letteknél. A felkészülés alatt sérült meg Aija Putnina, akinek az orvosok nem engedték a szereplést. Ahogy az is eldõlt korábban, hogy a honosítottnak szánt Shey Peddy végül nem jöhet az Eb-re.

Az utolsóként a keretszûkítés során a legfiatalabbjuk Elizabete Bulane került ki a csapatból. Õt korosztálya legnagyobb tehetségének tartják hazájában, de a szakmai stábok abban maradtak a letteknél, hogy neki a fõ versenye az U16-os Európa-bajnokság legyen 2019-ben és két nagy tornával még ne terheljék a 170 cm magas játékos fejlõdõ szervezetét.

“Sajnos a teljes keret ebben a formában nem tudott együtt felkészülési mérkõzést vívni. Mindig akadtak hiányzók, de így is bizakodóak vagyunk. Szurkolóink támogatására is számítunk, akik a legnehezebb idõkön is átsegíthetnek minket. A vasárnapi pihenõt követõen hétfõn már a rigai szállodánkban találkozunk és onnantól Európa-bajnoki ritmusban élünk.” – nyilatkozta Mārtiņ¹ Zībarts szövetségi kapitány.

A lett válogatott 12 fõs kerete: Aija Brumermane, Kate Kreslina, Luize Septe, Kristine Vitola, Elina Dikaioulaku, Digna Strautmane, Zenta Melnika, Karline Pilabere, Laura Ikstena, Ilze Jakobsone, Paula Strautmane és Ieva Pulvere.

Hirdetés