Hirdetés
Archivum

Végleges a tenerifei Világbajnokság menetrendje



:

:

Hirdetés

A FIBA a hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra, hogy lezárultak a szervezõbizottsággal, illetve a televíziós társaságok képviselõivel az egyeztetések. Ennek megfelelõen kialakult a szeptember 22. és 30. között megrendezésre kerülõ nõi kosárlabda Világbajnokság menetrendje.

A torna idõbeosztását tekintve a 2014-es törökországi seregszemlén megismert gyakorlatot láthatjuk. Ez azt jelenti, hogy a csoportkörben minden játéknapon nyolc mérkõzést rendeznek, majd a rájátszásban naponta négy összecsapást izgulhatunk végig. A csoportmeccsek idõpontjai: szeptember 22., szombat, szeptember 23., vasárnap és szeptember 25., kedd. A nyolcaddöntõket szeptember 26-án, szerdán rendezik. Szeptember 28-án, pénteken lesznek a negyeddöntõk, majd ezt követõen szombaton az elõdöntõk, 5-8. csaták és vasárnap a helyosztók.

A csoportmeccsek során minden játéknapon a délelõtti elsõ találkozót az ausztrálok vívják, hiszen a hazájukban ekkor kerülhet még kedvezõ idõpontban képernyõre a szereplésük. A csoportkörben minden nap 18 órától játszanak az amerikaiak és 20 órától a spanyolok. Ez a leginkább szurkolóbarát megoldás, így mindkét válogatott szereplése ütközés nélkül követhetõ a televíziók képernyõi elõtt. A helyiek nagyon bíznak benne, hogy a 2014-es Világbajnoksághoz és 2016-os Olimpiához hasonlóan ez a két csapat vívja majd a finálét.

Az egyenes kieséses szakaszban 11:30, 14:00, 17:30 és 20:00 óra lesznek a kezdési idõpontok. Ez azt jelenti, hogy a Világbajnokság fináléját szeptember 30-án, vasárnap este 20 órától bonyolítják le San Cristóbal de La Laguna városában a Santiago Martín Arénában.

Nem csak az idõbeosztás, de a lebonyolítás rendje is a 2014-es Világbajnoksághoz hasonlóan alakul. Ennek értelmében 9 nap alatt 40 meccset rendeznek majd. A csoportok elsõ helyezettjei automatikusan a negyeddöntõbe kerülnek. A második és a harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak a nyolc közé jutásért. Onnantól a klasszikus rendszerben zajlik a küzdelem, a negyeddöntõkkel, az elõdöntõkkel, illetve a helyosztókkal.

A 2018-as nõi kosárlabda Világbajnokság csoportjai:
A-csoport: Dél-Korea, Görögország, Kanada, Franciaország
B-csoport: Ausztrália, Törökország, Argentína, Nigéria
C-csoport: Japán, Puerto Rico, Belgium, Spanyolország
D-csoport: Lettország, USA, Szenegál, Kína

A torna menetrendje böngészhetõ a Világbajnokság hivatalos honlapján

Hirdetés