Hirdetés
Magyarország

Végleges a válogatott kerete a jövő héten kezdődő összetartásra:

:

Hirdetés

Véglegessé vált a magyar válogatott kerete a június 29-én kezdődő összetartásra. Székely Norbert, szövetségi kapitány 18 fős alapcsapatra számíthat a négyhetes program során.

A magyar válogatott kerete: Aho Nina, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Pusztai Petra (mind Aluinvent DVTK Miskolc), Barnai Judit, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág (mind Uni Győr Mély-Út), Bálint Réka, Studer Ágnes, Zele Dorina (mindhárom Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett, Lelik Réka (mindkettő NKE-FCSM Csata), Katona Szidónia (TFSE-MTK), Kiss Virág, Licskai Zsófia, Raksányi Krisztina (mindhárman klub nélküliek), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda)

A szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a fenti névsor még több játékossal kiegészülhet.

Gyorsan leszögezném, hogy a megnevezetteken kívül még számítunk néhány játékosra – kezdte Székely –, például Juhász Dorkára, aki bekapcsolódik, ha majd – remélhetőleg – hosszabb időre is haza tud jönni az Egyesült Államokból, ahol még iskolai elfoglaltsága van. Aztán ott van Határ Bernadett, aki jelenleg sérült, nemrég műtötték, de ott lesz velünk az elsőtől az utolsó napig, ami mutatja profi szemléletét. Gereben Lívia is tagja a keretnek, de egyelőre nem tud folyamatosan velünk dolgozni, ezért csak a második héten csatlakozik hozzánk öt napra.

– tette hozzá a szakember, aki további fiatalítási szempontokat is kiemelt: “Az 1999-es korosztályból is kipróbálunk játékosokat, Kányási Veronikát és Mérész Beatrixet, akik már a felnőttek közé tartoznak. Dúl Pankát, Dombai Rékát és Tóth Orsolyát is figyeljük, de mivel ők még jövőre is utánpótláskorúak lesznek, fontos, hogy előbb saját korosztályukban mutassák meg, mit tudnak. A tizenkilenc éves Kiss Angelika viszont velünk lesz, ez az én döntésem, a legutóbbi idényben olyan erényeket csillogtatott, hogy úgy érzem, ott kell lennie a felnőttek között.”

Székely Norberttel korábban részletes interjút készítettünk, mely IDE KATTINTVA olvasható.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés