Hirdetés
Archivum

Végleges a WNBA 2011-es programja:

:

Hirdetés

A WNBA illetékesei a hétvégén nyilvánosságra hozták a 2011-es évad menetrendjét. A tengerentúli profi liga küzdelmei június 3-án kezdõdnek és az alapszakasz utolsó játéknapjára szeptember 11-én kerül sor.

A WNBA 15. szezonja 2011. június 3-án, pénteken este a Minnesota Lynx és a Los Angeles Sparks összecsapásával rajtol és szeptember 11-én, vasárnap a Chicago Sky és a címvédõ Seattle Storm mérkõzésével ér véget.

Az évad menetrendje és felépítése nem sokat változik, ezt továbbra is az ESPN csatornával három évvel ezelõtt kötött nyolc évre szóló szerzõdés határozza meg. A sportcsatorna „WNBA Tuesdays” néven a következõ szezonban is minden kedden este (itthon szerda hajnalban) élõ mérkõzéssekkel jelentkezik, azaz a bajnoki rangadókat javában ekkor kell keresni.

A liga hivatalos közleménye, mely elõszeretettel hangsúlyozza, hogy az idén 36%-al nõtt a mérkõzések látogatottsága, több találkozót is kiemel, amiket az országos TV-közvetítéses választékból érdemes megtekinti. Ezeket az összecsapásokat itthon is hasznos feljegyezni, mivel ezek a párosítások ilyen-olyan szempontból hagyományosan megkülönböztetett figyelmet érdemelnek.

A szezon elsõ nagy rangadójára június 4-én, szombaton az ABC csatorna nyilvánossága elõtt kerül sor, amikor a fõcsoportdöntõ visszavágóján a Phoenix látogat a címvédõ Seattle gárdájához. Június 21-én rendezik a 15. szezont köszöntõ rangadót, ekkor a két fõcsoport egy-egy alapító tagja, a New York Liberty a Los Angeles Sparks, méri össze erejét az Angyalok városában. Az alapszakasz végén kerül országos képernyõre a Seattle és a Los Angeles mérkõzése, melyet pedig már most Lauren Jackson és Candace Parker csatájával harangoznak be.

A 2011-es szezon teljes menetrendje IDE KATTINTVA érhetõ el.

Hirdetés