Hirdetés
Archivum

Végleges a WNBA 2012-es programja:

:

Hirdetés

A WNBA a héten bemutatta a 2012-es évad hivatalos versenynaptárját. A szezon május 18-án kezdõdik, az olimpiai játékok miatt egy hosszabb szünetet iktattak be és várhatóan október közepén avatnak bajnokot.

A WNBA 2012-es szezonja május 18-án pénteken este rajtol, amikor a Seattle Storm látja vendégül a Los Angeles Sparks alakulatát. A címvédõ Minnesota Lynx két nappal késõbb mutatkozik be, elsõ ellenfelük hazai pályán a Phoenix Mercury gárdája lesz. A korai kezdés a londoni ötkarikás játékoknak tudható be, mely miatt július 14. és augusztus 15. között nem rendeznek találkozókat. Az alapszakasz szeptember 23-án ér véget és a rájátszás szeptember 27-én kezdõdik. Bajnokot várhatóan október közepén avatnak az Egyesült Államokban.

Ismét sûrû program vár az tengerentúli sztárokra. Az európai topligák fináléja és a WNBA nyitánya között alig három hét telik majd el. Emellett London elõtt is mindössze egy kéthetes, de igen sûrû felkészülése lesz az amerikai nemzeti csapatnak, míg az olimpia nõi kosárlabda fináléja után 5 nappal már ismét pattogni fog a labda az Egyesült Államokban. Arról már nem is beszélve, hogy a WNBA fináléja és az Euroliga rajtja is közelinek tûnik.

A versenynaptárral együtt a televíziós közvetítés részleteit is nyilvánosságra hozta a WNBA. A liga közleménye kiemeli, hogy 2005 óta folyamatosan nõtt a nõi mérkõzések nézettsége az Egyesült Államokban. 2012-ben az ABC-ESPN duó 11 alapszakasz mérkõzést közvetít országosan, ugyanakkor a rájátszásból a korábbiaknál nagyobb terjedelemben számolnak be. Az NBA TV 40 alapszakasz mérkõzést tûz a mûsorára.

A teljes menetrend elérhetõ IDE KATTINTVA

Hirdetés