Hirdetés
Archivum

Végleges a WNBA rájátszásának a programja:

:

Hirdetés

Akik követik nálunk a WNBA történéseit, pontosan tudhatják, hogy közeledik az alapszakasz vége. Az utolsó játéknapra jövõ vasárnap, szeptember 11-én kerül sor. A tengerentúli profi liga a napokban nyilvánosságra hozta a rájátszás menetrendjét.

A rájátszásba a fõcsoportok elsõ négy helyezettje jut. Az alapszakasz utolsó hete elõtt már mind keleten, mind nyugaton 3-3 hely elkelt és csak a negyedik pozícióban álló Atlanta és San Antonio nem biztosította be matematikailag a helyét, de itt a hangsúly a “matematikailag” kifejezésen van, mivel mindegyik gárda nagy fölénnyel vezet az ötödik helyezett elõtt.

A rájátszás szeptember 15-én veszi kezdetét. A fõcsoport elõdöntõk és döntõk az egyik fél második gyõzelméig tartanak majd. A sorozatokat 1-1-1-es formában bonyolítják le, azaz az elsõ és szükség esetén a harmadik találkozót rendezik a magasabban rangsorolt gárda otthonában.

A fináléban a két fõcsoport gyõztese találkozik. Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó döntõ párharc elsõ felvonására október 2-án kerül sor, míg a menetrend szerint legkésõbb október 12-én gyõztest kell avatni. A fináléban 2-2-1-es formában mérkõznek az együttesek, ez azt jelenti, hogy az elsõ két találkozót és szükség esetén a mindent eldöntõ összecsapást rendezik a jobb mérleggel rendelkezõ alakulat csarnokában.
 

Hirdetés