Hirdetés
Nagyvilág

Végleges az ausztrál keret a világbajnoki-selejtezőre:

:

Fotó: Basketball Australia

Hirdetés

Ausztrália kerete is véglegessé vált a jövő heti világbajnoki-selejtezőre. Sandy Brondello egy rutinos csapatnak szavazott bizalmat.

Egy hazai rendezésű világversenyen szeretnek a lehetőségekhez képest biztosra menni a szakemberek és egy kicsit ezt vetíti előre az ausztrál keret is. Ez még igaz akkor is, ha a szeptember végén Sydney-ben megrendezésre kerülő világbajnokságig sok minden változhat.

Tokióban a negyeddöntőben búcsúzott Ausztrália, 1 győzelemmel és 3 vereséggel zártak az olimpián. Abból a keretből Cayla George, Steph Talbot, Alanna Smith, Sara Blicavs, Tess Madgen, Bec Allen és Marianna Tolo kapott ismét lehetőséget. Allen a Valencia, míg Tolo a Basket Landes játékosa. Ők majd Belgrádban csatlkoznak a társaikhoz.

Az elmúlt évek sikeres utánpótlás válogatottjaiból két fiatal bizonyíthat, Maddy Rocci és Shyla Heal debütál felnőtt szinten. Ismét láthatjuk az Ázsia-bajnokságon remeklő rutinos klasszist Sami Whitcomb-ot. A keretet Darcee Garbin és Kristy Wallace teszi teljessé.

Biztos sokan hiányolják Ezi Magbegor-t, aki még a hét elején is szerepelt a fotókon, melyek a közösségi oldalakon megjelentek. A szerda esti edzésen szenvedett kisebb sérülést, játszhatna Belgrádban, de mivel tét nélküli a torna, így nem kockáztat a szakmai stáb.

Ausztrália házigazdaként alanyi jogon résztvevője a világbajnokságnak. A belgrádi selejtezőn így tét nélkül indulnak, de Szerbia, Dél-Korea és Brazília ellen komoly erőfelmérők várnak rájuk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Basketball Australia (@basketballaus) által megosztott bejegyzés

Hirdetés