Hirdetés
Archivum

Végleges az ausztrál nõi válogatott nyári programja:

:

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén a világbajnoki címvédõ ausztrál válogatott szakmai stábja bemutatta a csapat nyári programját. Az ausztrál együttes azon túl, hogy hazánkban is pályára lép, három nagyobb túrát tervez a vb-t megelõzõ idõszakra.

Július elsõ hetében Kínába látogat a világbajnok. Július 2-án Henan, július 4-én Jiangmen és két nappal késõbb Foshan városában mérkõznek meg az opálok a hazaiakkal.

A folytatásra július 7-tõl 11-ig Connecticutban kerül sor, ekkor az amerikai nõi válogatott edzõközpontjában készül a címvédõ. Ezen az összetartáson már a WNBA sztárok is csatlakoznak a nemzeti csapathoz, így Tully Bevilaqua, Abby Bishop, Lauren Jackson és Penny Taylor is ausztrál mezt húz. A tervek szerint Jacksonék az USA válogatottjával is összemérik az erejüket, de errõl bõvebb információt még nem közöltek.

Ezt követõen a gárda Carrie Graf vezetõedzõ irányításával a WNBA sztárok nélkül már Magyarországon készül. A csapat magyarországi fellépésérõl a késõbbiekben részletes összeállítással jelentkezünk!

Miután a júliusi világjárás lezárult, Szeptemberben lép újra európai földre a címvédõ. Közvetlenül a VB elõtt Spanyolországgal, Malival és az Amerikai Egyesült Államokkal egy madridi négyes torna keretében zárul a felkészülésük.

Az ausztrál keret: Elizabeth Cambage, Hollie Grima, Kristi Harrower, Jenna O’Hea, Alicia Poto, Samantha Richards, Jennifer Screen, Belinda Snell, Laura Summerton, Marianna Tolo, Hanna Zavecz + a WNBA sztárok:Tully Bevilaqua, Abby Bishop, Lauren Jackson és Penny Taylor.

Hirdetés