Hirdetés
Archivum

Végleges az EWBL 2019/2020 csoportbeosztása és menetrendje:

:

Hirdetés

Július elején a csapatok technikai értekezlete után már közöltünk egy összeállítást az EWBL formálódó új szezonjáról. Azóta több egyeztetés is zajlott. Végül kialakult a 16-os csapatlista a tornák menetrendje.

A legfontosabb változás a két hónappal ezelõtti technikai értekezlethez képest, hogy a TTT Riga jelezte: az Euroliga versenynaptárral nem tudja összeegyeztetni az EWBL szereplését és így a címvédõ visszalépett. A helyét a Liepāja/LSSS veszi át az A-csoportban, ahol a magyar résztvevõ a PINKK Pécsi 424 is szerepel.

A csoportok beosztása így az alábbiakban szerint alakul. Az A-csoportban szerepel a Liepāja/LSSS (Lettország), a Pie¹»anské Èajky (Szlovákia), a ®abiny Brno (Csehország), a Dinamo Moszkva (Oroszország), az Amsterdam Angels/Orange Lions (Hollandia), a Horizont Minszk (Fehéroroszország), a PINKK Pécsi 424 (Magyarország) és az orosz másodosztályú Nika Siktikvar.

A “B” csoportban a Tsmoki Minszk (Fehéroroszország), a Rostov Don SFEDU (Oroszország), az Olimpia Grodno (Fehéroroszország), a Young Angels Ko¹ice (Szlovákia), az Astana Tigers (Kazahsztán), az SB© Ostrava (Csehország), a Kibirkstis Vilnius (Litvánia) és a Dinamo Novoszibirszk (Oroszország) alakulatát láthatjuk.

A csoportmeccseknek otthont adó tornákat tekintve az A-csoportban, ahol a PINKK szerepel, még egyeztetés alatt, hogy október 1-4. vagy 3-6. között debütálnak a csapatok. Egy azonban biztos, hogy ekkor Riga lesz a helyszín. November 29. és december 1. között Pöstyén, január 7-tõl 9-ig pedig a lettországi Saulkrasti ad otthont az erõpróbáknak.

A csoportok elsõ négy helyezettjei játszanak keresztbe az egyenes kieséses szakaszban. A kuparendszerû párharcok mérkõzéseit a versenykiírás szerint január 20. és március 1. között kell lejátszani. A Final Four-t március 21-én és 22-én rendezik. 

Hirdetés