Hirdetés
Archivum

Végleges az EYOF leány kosárlabda tornájának menetrendje:

:

Hirdetés

Május elején véglegesítették a szervezõk a gyõri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) kézilabda és kosárlabda tornájának csoportbeosztását és programját.

A leány kosárlabda tornára a tavalyi udinei A-divíziós U16-os Európa-bajnokság kvalifikált. A házigazdaként alanyi jogon résztvevõ magyar válogatott mellett a torna hét legjobb csapata szerzett indulási jogot. Ebbõl a mezõnybõl Franciaország és Horvátország kihagyja a gyõri erõpróbát, viszont az elmúlt két EYOF rendezvénnyel ellentétben Spanyolország vállalta a részvételt.

A nyolc csapatot két csoportba sorolták. A magyar válogatott az A-csoportban kapott helyet Csehország, Litvánia és Németország mellett. A B-csoportot Fehéroroszország, Törökország, Spanyolország és Olaszország alkotja.

A 14. EYOF elõkészületei javában tartanak. Ahogy arról korábban hírt adtunk, szerdán este megérkezett Gyõrbe a Rómában meggyújtott láng, mely hamarosan országjáró körútra indul. A gyõri EYOF küzdelmeit július 23. és 29. között rendezik. A leány kosárlabda torna helyszíne az Egyetemi Kiscsarnok lesz.

A leány kosárlabda válogatott csoportmeccsei:

Július 24., hétfõ
16:45 Magyarország – Németország

Július 25., kedd
19:00 Magyarország – Csehország

Július 26., szerda
14:30 Litvánia – Magyarország

Hirdetés