Hirdetés
Archivum

Végleges az U17-es Világbajnokság menetrendje:

:

Hirdetés

Július 21. és 29. között rendezik Minszkben az U17-es leány kosárlabda Világbajnokságot, melyen a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. A torna elõkészületei az elmúlt hetekben felpörögtek.

A fehérorosz szervezõk a közelmúltban közzétették a mérkõzések hivatalos idõ és csarnokbeosztását. Ennek értelmében válogatottunk magyar idõ szerint július 21-én, szombaton 14 óra 30 perctõl Argentína ellen kezd. Ezt a kisebb, de korszerûbb csarnokban, a minszki Falcon Club rendezvényközpontban bonyolítják le.
A másik két csoportmeccsünkre a tervek szerint a jól ismert és sok nagy csatát megélt minszki Sportpalotában kerül sor. Itt július 22-én 12 óra 45 perctõl Új-Zéland lesz az ellenfél. A spanyolok elleni csoportrangadót pedig július 24-én, kedden bonyolítják le szintén 12 óra 45 perces kezdéssel.

Az idõbeosztásban a jól megszokott rendszerrel találkozunk. A fehérorosz szervezõk egyetlen módosítást eszközöltek. Nevezetesen azt, hogy a csoportkörben a csapatuk minden játéknapon helyi idõ szerint 20 óra 30 perctõl lép pályára. A fehérorosz televíziós közvetítõ partner, ez az ottani közmédia, ekkor élõben mutatja majd a meccseiket. A két szünnap közül az elsõ július 23-án, hétfõn, a második pedig 26-án csütörtökön lesz. Péntektõl vasárnapig rendezik az 1-8. és a 9-16. pozíciók sorsáról döntõ találkozók sorát. Ez az egy, ami különbség az Európa-bajnokságokhoz képest, ahol a negyeddöntõk a csütörtöki játéknapon szerepelnek és pénteken van a szünnap.

A fehérorosz szervezõk május 8-án kedden tartották meg az esemény prezentációját Brüsszelben az AIPS, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség éves kongresszusán. A lenti képek is itt készültek. Ebbõl sok újdonság azok számára, akik követik a nõi kosárlabdát, nem derült ki. Egy biztos, hogy a cél az esemény magas színvonalú kommunikációja. Ebben két évvel ezelõtt a spanyolok Zaragozában nagyon magasra tették a lécet. Reméljük ezúttal is hasonló kiszolgálásban lesz része a nõi kosaras társadalomnak.

Fotó: BBF.by

Fotó: BBF.by

Fotó: BBF.by

Fotó: BBF.by

Hirdetés
Hirdetés