Hirdetés
Archivum

Végleges az UMMC Kupa mezõnye és menetrendje:

:

Hirdetés

A Sopron Basket keddi közleményébõl tudjuk, hogy a magyar bajnok, Euroliga ezüstérmes idén szeptemberben is részt vesz Jekatyerinburgban az UMMC Kupán. A házigazda orosz klub minap nyilvánosságra hozta a tornával kapcsolatos részleteket a hivatalos honlapján.

Fotó: Facebook.com/Informal site BC UMMC/

Fotó: Facebook.com/Informal site BC UMMC/

Mint ismeretes tavaly õsszel a Sopron Basket megnyerte az UMMC Kupát. A döntõben a házigazda jekatyerinburgi csapatot 68-60-ra legyõzve sikerült megszerezni a trófeát. Azóta már tudjuk, hogy az a siker egy hazai rendezésû Euroliga döntõvel véget érõ fantasztikus menetelés kezdete volt.

A 2018-as kiírás alkalmával ugyanazt a négy csapatot hívták meg a rendezõk, melyek tavaly is a mezõnyt alkották. A szeptember 24. és 26. között megrendezésre kerülõ tornán a Sopron Basket mellett két orosz gárda, az UMMC Jekatyerinburg és a Nagyezsda Orenburg, illetve a svéd Udominate Basket szerepel. A svéd csapatot a következõ szezontól A3 Basket Umea néven láthatjuk majd. Nem lesznek egyszerû helyzetben a szakmai stábok, hiszen a tornát a tenerifei Világbajnokság hetében rendezik, így teljes kereteket még nem láthatunk.

A szervezõk a sorsolást is elkészítették. Szeptember 24-én, hétfõn rendezik az elõdöntõket. Ekkor a tervezett menetrend szerint 13 óra 30 perctõl csap össze a Sopron Basket és a Nagyezsda Orenburg. A másik ágon pedig 16 órától az UMMC Jekatyerinburg és a svéd Umea csatája következik. Mindkét idõpontot magyar idõ szerint tüntettük fel. Szeptember 26-án, szerdán 13 óra 30 perctõl jön a bronzmeccs és 16 órától a döntõ.

Hirdetés