Hirdetés
Archivum

Véglegesek az andorrai 3×3-as Eb-selejtezõ csoportjai és programja:

:

Hirdetés

Amikor hétfõn beszéltünk Károlyi Andrea szövetségi kapitánnyal, még nem tudtunk beszámolni a szombaton és vasárnap Andorrában megrendezésre kerülõ 3×3-as Európa-bajnoki selejtezõ-torna hivatalos csoportbeosztásáról és menetrendjérõl. A minap ezt elkészítették a nemzetközi szövetség munkatársai.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az andorrai tornán a nõi mezõnyt 11 válogatott alkotja. A magyar csapat a B-csoportba került, ahol Észtország, Lettország és Szerbia lesznek a riválisok. Az A-csoportba nyert besorolást öt gárda, ott a házigazda Andorra, a világbajnok Olaszország, Spanyolország, Azerbajdzsán és Görögország szerepel.

A lebonyolítás értelmében a csoportok elsõ helyezettjei automatikusan kvalifikálják magukat a szeptemberi bukaresti Európa-bajnokságra. A csoportok második és harmadik helyezettjei játszanak keresztbe a másik két továbbjutó helyért.

A magyar válogatott csoportmeccseinek idõpontját szintén megismerhettük. Június 23-án szombaton 11 óra 30 perctõl Szerbia ellen mutatkozik be válogatottunk. Ezt követõen még aznap délután 17 óra 20 perctõl Észtország lesz az ellenfél. Június 24-én vasárnap 11 óra 50 perctõl Lettország ellen zárják a csoportkört a magyar lányok. A tervezett menetrend szerint a keresztjátékot a vasárnap délutáni órákban bonyolítják le.

A magyar válogatott Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Theodoreán Alexandra összeállításban szerepel a selejtezõ-tornán. Csütörtökön kel útra a magyar küldöttség Andorrába.

Az andorrai mellett még két Eb-selejtezõt rendeznek a 3×3-as szakágban. Június 29-én és 30-án a franciaországi Poitiers, illetve a romániai Konstanca ad majd otthont ezeknek.

Hirdetés