Hirdetés
Nagyvilág

Véglegesek az ausztrál keretek az olimpiára:

:

Fotó: Basketball Australia

Hirdetés

Az Ausztrál Kosárlabda Szövetség mindkét szakágban kihirdette az olimpiai kereteit. Nagy meglepetések sem az 5:5, sem a 3×3-as kosárlabdában nem voltak.

Az 5:5 csapatnál a címlapokra Lauren Jackson került, aki pályafutása ötödik olimpiájára készülhet. Az első ausztrál női kosárlabdázó, aki eléri ezt a mérföldkövet.

Rutinos gárdát raktak össze az ausztrálok, hiszen Cayla George, Marianna Tolo háromszoros olimpikonok lesznek, Tess Madgen, Rebecca Allen, Ezi Magbegor, Alanna Smith és Steph Talbot Tokió után dupláznak, így mindössze Kristy Wallace, Sami Whitcomb, Jade Melbourne és Isobel Borlase azok, akik az ötkarikás porondon újoncnak számítanak.

Az ausztrál keretben hét jelenlegi és két korábbi WNBA játékos szerepel. A korábbi DVTK játékos, a pályafutását Győrben folytató Darcee Garbin és a Sopron érkező Stephanie Reid az utolsó keretszűkítésnél kerültek ki a csapatból.

Fotó: Basketball Australia

A 3×3-as kosárlabdában az ausztrálok Anneli Maley, Lauren Mansfield, Marena Whittle és Alex Wilson négyesének szavaztak bizalmat. A csapatuk ebben a felállásban nyerte meg az Ázsia-bajnokságot tavasszal, illetve a közelmúltban Csengtuban a FIBA 3×3 Women’s Series egyik állomását. Akkor Marena Whittle lett az MVP.

Hirdetés