Hirdetés
Nagyvilág

Véglegesítették az olimpiai kosárlabda torna menetrendjét:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy pénteken a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és tokiói ötkarikás játékok szervezőbizottsága véglegesítette az olimpiai kosárlabda tornák menetrendjét.

Arról már az olimpia 2021-re halasztásakor beszámoltunk, hogy a NOB tervei szerint a kiemelt labdajátékok tornáinak lebonyolítási rendje és helyszíne nem változik. Gyakorlatilag egy évvel eltolva, de az eredetileg tervezett ütemterv szerint zajlanak majd a küzdelmek.

Az 5:5 szakágban a 12 csapatos női kosárlabda torna 2021. július 26-án helyi idő szerint 10 órakor veszi kezdetét a Saitama Super Arena falai között. Az első játéknapon két női találkozót rendeznek, másnap pedig négyet. Ezt követően egy nap szünet jön, majd ismét két női összecsapásra kerül sor. A folytatásban négy meccsel halad tovább a torna és a csoportkör ezen szisztéma szerint megy végig.

A négy negyeddöntőt augusztus 4-én rendezik, az elődöntőket augusztus 6-án, a bronzmeccset augusztus 7-én, a döntőt pedig augusztus 8-án, vasárnap.

A 3×3-as szakágban, ahol még van esély válogatottunk kvótaszerzésére, 2021. július 24-én szombaton kezdődnek a mérkőzések. A nyolccsapatos torna találkozóinak helyszíne az Aomi Urban Sports Park lesz. Ez egy ideiglenes rendezvényközpont, melynek átmeneti visszabontásáról éppen múlt hónapban közölhettünk szomorú képeket. Jövőre azonban remélhetőleg telt ház előtt bonyolítják le itt az összecsapásokat.

A csoportkörben helyi idő szerint egy napon 10 óra 15 perc és 22 óra 50 perc között zajlanak a mérkőzések. Minden játéknapot négy kétórás szegmensre bontották. Mindegyik szegmensben két-két női és férfi találkozó lesz. A negyeddöntőkre július 27-én kerül sor. Az elődöntőkre és a helyosztókra pedig július 28-án.


Hirdetés